Nico Lemaire en Cappellen boeken verdiende derbyzege tegen City Pirates: “Zo goed als niets weggegeven”

Doelpuntenmaker Nico Lemaire in duel met Emanoel Borges.© koen fasseur

Na een nul op zes knoopte Cappellen zondagmiddag voor eigen volk weer aan met een zege tegen City Pirates, dat dan weer voor het eerst in een maand tijd verloor. Doelpuntenmaker Nico Lemaire en co. naderen dankzij die verdiende 2-0-overwinning opnieuw tot op twee punten van leider Hades.

Cappellen klom op het kwartier verdiend op voorsprong dankzij een raak afstandsschot van Lemaire. “Het was niet alleen een mooie goal”, vertelt de linkerflankaanvaller. “De 1-0 was op dat moment ook gewoon verdiend. Na die treffer zijn we wel wat ingezakt en hebben we City Pirates het balbezit gegeven, maar op één kans na, die Björn Goossens trouwens knap redde, hebben we eigenlijk nauwelijks iets weggegeven.”

De thuiszege kwam na de rust dan ook niet meer in het gevaar. “Hoewel we in de tweede helft compleet baas waren, blijft het toch altijd oppassen. Daarom was ik ook heel blij toen een kwartier voor tijd die bevrijdende 2-0 viel, want dan was de match pas echt gespeeld. Bovendien deed het deugd om nog eens de nul te houden, na vijf tegentreffers in onze laatste twee matchen.”

Onmondig City Pirates

City Pirates daarentegen was dankzij een zes op zes vol vertrouwen naar Cappellen afgezakt. “Het is natuurlijk geen schande om hier te verliezen”, zegt coach Spencer Verbiest. “Anderzijds is het wel jammer, omdat er na hun nul op zes ongetwijfeld druk op zat bij de thuisploeg”, aldus coach Spencer Verbiest. “Ik vond ons in de eerste helft trouwens ook de evenknie van Cappellen. De beginfase was misschien wel voor hen, maar na een twintigtal minuten namen wij het commando over, met ook twee grote kansen tot gevolg.”

Na de pauze kon City Pirates evenwel weinig of geen gevaar creëren. “Op basis van die tweede helft heeft de thuisploeg wel verdiend gewonnen. We kwamen duidelijk tekort in de duels. Al moeten we deze nederlaag ook niet dramatiseren. Cappellen staat tenslotte niet voor niets tweede in de stand. Het is gewoon een heel goede ploeg en dan moet je een superdag hebben om hier te komen winnen. Die hadden we helaas niet”, beseft Verbiest. (kga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus