Young Reds sturen Rupel Boom met lege handen naar huis: “Zeer belangrijke zege”

Gwendal Armand Degallaix besliste de wedstrijd in de absolute slotfase.© GOYVAERTS

Young Reds boekte een levensbelangrijke zege tegen concurrent Rupel Boom. Coach Gill Swerts zag zijn ploeg versterkt worden door onder meer doelman Ortwin De Wolf, Christopher Scott, Zeno Van Den Bosch en de wederoptredende Sam Vines.

Peter Nys

“Deze punten tellen dubbel”, besefte Young Reds-coach Gil Swerts. “Het is stilaan money time onderaan het klassement en dan is het zeer belangrijk dat je punten pakt tegen de ploegen die onder ons staan. Dat was ons nog niet zo vaak gelukt dit seizoen. We wonnen in de heenronde wel van kopploegen als Luik en Wezet en dat is mooi meegenomen. Maar het zijn overwinningen als deze die ervoor zullen zorgen dat we er uiteindelijk in blijven.”

Het verlossende Antwerpse doelpunt viel pas heel laat. “Ik had me al verzoend met een 0-0-gelijkspel. Dan bleef de kloof tussen ons en Rupel Boom hetzelfde. Maar Degallaix kende vlak voor tijd een geniaal moment. Echt heel knap afgewerkt van die jongen. En zo pakten we alsnog verdiend de drie punten. Ik denk dat daar weinig twijfel over bestaat. Onze eerste helft was prima. Er werd een doelpunt afgekeurd in zeer twijfelachtige omstandigheden en de keeper van Rupel Boom wist zich te onderscheiden op een kopbal van Zeno Van Den Bosch. Na de pauze hadden we het lastiger om kansen af te dwingen, maar we gaven zelf helemaal niks weg. Ortwin De Wolf heeft bij manier van spreken geen bal moeten pakken.”

Hulp uit de A-kern

Bij Rupel Boom waren ze gefrustreerd omdat er zo veel spelers van de A-kern aan de aftrap stonden. “Ik heb daar begrip voor”, vertelt Swerts. “Maar je moet het van twee kanten bekijken. Wij hebben al heel vaak moeten puzzelen omdat er veel spelers met de A-ploeg mee moesten. Vorige week was dat nog het geval voor Wyns, Smits en Vandeplas. Deze keer hadden we het geluk dat de eerste ploeg al op zaterdagavond had gespeeld en de bankzitters minuten mochten maken bij ons. Maar iedereen vergeet nogal snel dat dat allemaal wel degelijk jonge gasten van achttien à negentien jaar zijn. Akkoord, spelers als De Wolf, Scott en Vines kunnen opstellen, dat scheelt meteen een slok op de borrel. Maar wij moeten ons absoluut niet schuldig voelen. Dit geeft moed voor de drukke week die eraan komt, want woensdag is er de inhaalmatch tegen Hoogstraten. Of die jongens van de A-kern dan opnieuw van de partij zijn? Geen idee, daar beslist Mark van Bommel over. Dat zullen we pas woensdag weten.”

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Juliaan Laverge moet zich in het slot toch gewonnen geven: “Alweer genekt in de slotfase”

Rupel Boom wou absoluut zes op zes pakken tegen Young Reds en Ninove. Dat liep al meteen mis want de Steenbakkers verloren met het kleinste verschil van de jonge Antwerpenaars, al waren er wel verzachtende omstandigheden.

“Uitgerekend tegen ons stuurt Mark van Bommel een halve ploeg naar de U23”, zag ook doelman Juliaan Laverge. “Op Balikwisha na stonden alle spelers die zaterdag in Seraing op de bank zaten aan de aftrap. En dan ook nog eens Vines erbij. Dat is in zekere zin competitievervalsing. Speelt de eerste ploeg van Antwerp op zondag dan spelen we hier tegen een heel ander team. Maar ik begrijp hen ergens wel. Zij willen ook absoluut in deze reeks blijven omdat dat goed is voor de ontwikkeling van die jonge gasten. Maar voor ons is het heel zuur.”

Nochtans leek Rupel Boom lang op weg naar een gelijkspel. “Klopt. Antwerp had in het spel wel overwicht en kreeg in de eerste helft één grote kans met een kopbal die ik nog net over kon tikken. Na de rust diende ik alleen wat hoge ballen te plukken. Tot we dan twee minuten voor tijd toch weer een foutje maken. Al dient het gezegd dat die speler van Antwerp heel knap afwerkt. Ik was gewoon kansloos.”

Rupel Boom verloor zo in de laatste vijf minuten al bijna tien punten over een heel seizoen bekeken. “Of dat met stress te maken heeft? Dat zou kunnen. Het is inderdaad een feit dat we al heel vaak in de slotfase punten te grabbel gooiden. Als dat er effectief tien zijn, weet je meteen waarom we staan waar we staan. Maar aan opgeven denk ik niet. Volgende week moeten we er op Ninove weer volle bak tegenaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus