Thomas Detry redt het ondanks goede tweede ronde niet in The Players Championship

© Getty Images via AFP

Ondanks een tweede ronde van 69 slagen heeft Thomas Detry zich zaterdag net niet kunnen plaatsen voor de finaleronden op het met 25 miljoen dollar gedoteerde Players Championship golftoernooi (PGA Tour), dat doorgaat op de Sawgrass-golfbaan in het Amerikaanse Ponte Vedra Beach, Florida.

Jens HeylenBron: BELGA

De 30-jarige Brusselaar, die na een zwakke eerste ronde van 78 slagen niet verder was gekomen dan een stek in de staart van het klassement, deed op dag twee negen slagen beter. Zo lukte Detry zes birdies waartegen hij drie bogeys op zijn scorekaart moest schrijven, waarvan één op de moeilijke achttiende hole. Met zijn ronde van drie onder par, de op drie na beste ronde van de dag, boekte onze landgenoot heel wat plaatsen winst en kwam hij nog op de 76e stek terecht. Desondanks telde hij één slag te veel om de cut te halen.

Met zijn totaal van 147 slagen, drie over par, telt Detry twaalf slagen meer dan Adam Svensson, die aan de leiding staat. De 29-jarige Canadees, die vorig jaar de RSM Classic won, doet na 36 holes twee slagen beter dan de Amerikaan Scottie Scheffler.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen