Mountainbike Andalucia Bike Race

Het leven lacht Wout Alleman opnieuw toe: “Klaar om te knallen in Cape Epic”

Wout Alleman (vierde van links) vermorzelde met Fabian Rabensteiner de tegenstand in de Andalucia Bike Race, een Spaanse zesdaagse.© Andalucia Bike Race

Negen maand na de diagnose van klierkoorts knalt Wout Alleman als vanouds. Dankzij vier dagzeges in de Andalucia Bike Race pakte hij met zijn Italiaanse teamgenoot Fabian Rabensteiner voor het eerst een eindklassement. “We trekken met vertrouwen naar de Cape Epic”, zegt de renner van Wilier-Pirelli.

Michel Vanden Heede

De Spanjaard Enrique Morcillo Verga en de Fransman Hugo Drechou eindigden op ruim negen minuten in deze meerdaagse buiten categorie op de UCI-kalender. En zeggen dat Wout Alleman en Europees kampioen Fabian Rabensteiner een mindere openingsdag kenden. “We voelden ons steeds beter. In de laatste etappe waren we voor de vierde keer aan het feest.”

Over mooie tijden gesproken. In januari werd Wout Alleman vader van een dochter. En met ook nog een sportieve opsteker van formaat lacht het leven hem opnieuw toe. “Ik had niet verwacht om zo snel na mijn periode vol fysieke kommer en kwel opnieuw de oude te zijn”, aldus de specialist op de lange afstand. “Deze overwinning smaakt naar meer. In de Cape Epic gaan we voor een mooi eindklassement. Een jaar geleden boekte ik er een ritzege. We geloven in onze mogelijkheden. Voor ons is het een van de hoofddoelen van het seizoen. Zonder pech en een slechte dag zit er iets moois in.”

EK en WK

Na deze epische duorace gaat de riem er eventjes af. “Ik wil mijn lichaam wat rust gunnen. De volgende afspraak van de waarheid is het Europees kampioenschap in Frankrijk in juni. In augustus vormt Glasgow het decor voor het wereldkampioenschap. Twee keer gaat het om een geaccidenteerd parcours. Op dit soort terrein ben ik op mijn best. Het is zaak om mijn seizoen goed in te delen zodat ik ook daar kan knallen.”

De Cape Epic, een van de zwaarste en meest gemediatiseerde rittenkoersen in het wereldje van de mountainbike, loopt van 19 tot 26 maart. Wout Alleman en Fabian Rabensteiner nemen het op tegen onder meer de Nederlanders Niki Terpstra en Gosse van der Meer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus