Tom Waes dit voorjaar niet meer bij ons op tv te zien, maar binnenkort wel te horen in de bioscopen

Ook in Het verhaal van Vlaanderen was Tom de verteller.© VRT

Dit voorjaar komt Tom Waes (54) bij ons niet meer op televisie, maar dat wil niet zeggen dat we voor een hele poos niks meer van hem gaan horen. Hij zal immers als verteller te horen zijn in de Vlaamse versie van de natuurfilm Whale Nation, die vanaf 14 juni in onze bioscopen is.

Tom Vets

Tom Waes duikt niet als acteur, maar als verteller op in Whale Nation. Net zoals hij deed in Het verhaal van Vlaanderen. Met dit verschil dat hij nu buiten beeld blijft.

Whale Nation is volgens distributeur Paradiso Films een natuurfilm die ‘de complexe en verborgen wereld van walvissen’ laat zien. De keuze viel niet toevallig op de Vlaamse televisiepersoonlijkheid. Waes is immers al een tijdje ambassadeur van de stichting Sea Shepherd, een bekende organisatie die zich inzet voor het behoud van de oceanen. Waes mag zich vereerd voelen, want in de oorspronkelijke Franse versie werd de tekst ingesproken door Oscarwinnaar Jean Dujardin.

“Het is heel fijn om het verhaal te vertellen vanuit het standpunt van de walvissen”, stelt Waes, die ze in Nederland kennen van de Netflix-serie Undercover en het druk bekeken Reizen Waes. “Dit zijn wezens die worden onderschat. Zoals je kan zien in de film zijn dit fantastische intelligente wezens die voor het overleven van onze oceaan zorgen en we goed moeten soigneren. De beelden zijn ongelooflijk.”

Whale Nation is dus vanaf midden april te zien in de Nederlandse bioscopen, in Vlaanderen zal de film vanaf 14 juni te zien zijn. De volgende wapenfeiten van Tom op het Vlaamse scherm worden nieuwe afleveringen van Kamp Waes en Reizen Waes. Maar dat is pas voor uitzending na de zomer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen