Greet Minnen plaatst zich voor kwartfinales in Slovakije, Zizou Bergs met David Pel naar halve finales dubbelspel

© BELGA

Greet Minnen (WTA 183) staat in de kwartfinales van het ITF-toernooi in het Slovaakse Trnava (hardcourt indoor/60.000 dollar). De 25-jarige Kempense, het achtste reekshoofd, won donderdag in haar tweede ronde in twee korte sets (6-2 en 6-1) van de Tsjechische kwalificatiespeelster Dominika Salkova (WTA 276). De partij duurde een uur en dertien minuten.

Bron: BELGA

Bij de laatste acht treft Minnen het Bulgaarse topreekshoofd Viktoriya Tomova (WTA 91). Zij won donderdag in haar tweede ronde in drie sets (7-6 (7/5), 4-6 en 6-3) van de Kroatische kwalificatiespeelster Lea Boskovic (WTA 257). 

Minnen is voor de tweede week op rij aan de slag in Trnava. Vorige week bereikte ze de halve finales van het enkelspel en won ze het dubbelspel, aan de zijde van Yanina Wickmayer.

Zizou Bergs met David Pel naar halve finales dubbelspel

Zizou Bergs heeft zich donderdag met David Pel voor de halve finales van het dubbelspel geplaatst op het challengertoernooi in het Zwitserse Lugano (73.000 euro). Het Belgisch-Nederlandse duo won in twee tiebreaks van de Polen Karol Drzewiecki en Szymon Walkow. Het werd 7-6 (7/4) en 7-6 (7/5).

In de halve finales komen Bergs en Pel tegenover de Letlander Mikelis Libietis en de Zwitser Luca Margaroli of tegen de Monegask Romain Arneodo en de Oostenrijker Sam Weissborn te staan. Die laatste twee vormen het tweede reekshoofd.

Geerts sneuvelt in het dubbelspel in Antalya

Michael Geerts heeft zich donderdag, aan de zijde van de Italiaan Stefano Travaglia, niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het dubbelspel op het Challengertoernooi in het Turkse Antalya (gravel/73.000 euro). Het Belgisch-Italiaanse duo verloor in twee sets (7-5 en 6-3) van de Zweed Filip Bergevi en de Griek Petros Tsitsipas. De partij duurde een uur en negentien minuten.

Eerder op de dag plaatste Michael Geerts (ATP 243) zich in het enkelspel voor de kwartfinales. De 28-jarige Antwerpenaar versloeg in zijn tweede ronde de Italiaanse kwalificatiespeler Salvatore Caruso (ATP 342) in twee sets (6-4 en 6-4). Bij de laatste acht treft Geerts de Tsjech Vit Kopriva (ATP 169), het vierde reekshoofd in Antalya.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen