Red Wolves lijden ook tegen Griekenland nipte nederlaag in kwalificatie voor EK handbal

© BELGA

Na nederlagen tegen Nederland (25-24) en Kroatië (27-30) hebben de Red Wolves woensdag in Hasselt ook hun derde EK-kwalificatiewedstrijd nipt verloren. Tegen Griekenland werd het 24-26.

Jens HeylenBron: BELGA

Bij de rust stonden de Belgen 10-13 in het krijt, maar in de tweede helft kwamen ze enkele keren op voorsprong (17-15, 23-22 en 24-23). Die voorsprong werd in de slotminuten nog uit handen gegeven. Jeroen De Beule was met zeven doelpunten topscorer van de partij en ook Raphael Koters (4), Bartosz Kedziora (4), Jullien Scadel (3), Hamza Hadzic (2), Nick Braun (2), Simon Ooms en Yannick Glorieux scoorden voor de Belgen.

Zondag nemen de Wolves het opnieuw tegen Griekenland op, dan in  Chalkida. In beide wedstrijden kan Sébastien Danesi niet ingezet worden. De speler van Wezet is door een administratieve fout niet speelgerechtigd. In de andere wedstrijd in groep 5 won Nederland met 32-27 van Kroatië. Kroatië, Nederland en Griekenland hebben nu alle drie vier punten achter hun naam. Voor het puntloze België wordt kwalificatie bijzonder moeilijk. De top twee en de beste vier derdes plaatsen zich voor het EK, dat van 10 tot 28 januari 2024 in Duitsland wordt gespeeld.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen