Jonge tennisster uit Oekraïne barst in tranen uit en weigert hand van Russische tegenstander te schudden na zege in WTA-toernooi

Marta Kostyuk (WTA 52) heeft zich zondag verzekerd van de eindwinst op het WTA-toernooi in het Amerikaanse Austin. De twintigjarige Oekraïense haalde het in de finale in Texas in twee sets (6-3 en 7-5) van de 22-jarige Russische Varvara Gracheva (WTA 88). Het waren echter vooral de taferelen na de wedstrijd die bijblijven: een emotionele Kostyuk barstte in tranen uit, viel op de grond, en weigerde nadien om Gracheva de hand te schudden.

Sam VarewyckBron: BELGA

Kostyuk stond na haar zege ook het publiek in Austin te woord. “Ik wil deze titel opdragen aan Oekraïne en alle mensen die nu vechten en sterven. Het is een heel speciaal moment voor mij“, aldus de jonge Oekraïense, die niet voor de eerste keer met een statement komt over de oorlog in haar thuisland. Op de Australian Open in januari verklaarde ze al dat ze de hand van Russische en Wit-Russische tegenstanders niet zou schudden. Op de US Open eind vorig jaar weigerde ze dat ook al toen ze de Wit-Russische Victoria Azarenka trof.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen