Loenhout en Thomas Aertsen geven in extremis zege uit handen: “Ik ben echt sprakeloos”

De twee doelpunten van Thomas Aertsen (rechts, hier in duel met Iker Van de Velde) bleken niet voldoende voor de drie punten: “Dit zijn zure punten die we weggeven.”© koen fasseur

Tot minuut 89 leek er voor Loenhout zaterdagavond niets aan de hand tegen Ternesse. Thomas Aertsen had net daarvoor zijn tweede van de avond gescoord en zorgde zo voor een dubbele voorsprong. Twee Wommelgemse doelpunten in enkele minuten tijd deden de thuisploeg toch nog gefrustreerd de kleedkamers opzoeken.

Lieven Verheyen

“Sorry, maar nu weet ik niet wat zeggen. Ik ben echt sprakeloos”, verontschuldigde de anders zo goed analyserende Thomas Aertsen zich minuten na afloop. “Nu stonden we er eens goed voor tegen een team uit de top vijf en dan geven we het zo uit handen. De overwinning zou zelfs absoluut niet gestolen zijn. Dit zijn zure punten die we weggeven. Zeker in de strijd om het behoud waarin wij verwikkeld zijn.”

Het begon nochtans prima voor de Loenhout. Na een kwartier bracht Aertsen al dan niet na voorafgaand buitenspel zijn ploeg op voorsprong. Ternesse was nadien niet bij machte om de thuisploeg echt te bedreigen. Toen Aertsen vier minuten voor tijd met een prachtige sliding-lobbal de marge op twee bracht leek de buit dan ook binnen. Een vrije trap vanop twintig meter bracht Ternesse terug in de wedstrijd. “Ik verwachtte de bal in de korte hoek over de muur”, aldus doelman Stef Rombouts. “Dat hij de andere hoek nam, verraste me. Zo kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd.”

En dan moest de anticlimax nog komen. De thuisploeg vergat om met de bal richting de hoekschopvlag te lopen en zo de wedstrijd te doden. In plaats daarvan trapte het vanop bijna dertig meter veel te zwak naar doel. Een kwalijke beslissing. Nauwelijks enkele seconden later lag de bal aan de overkant op de stip na een onnodige fout van Wies Vermeiren. “Die strafschop was heel stom weggegeven. De jeugdigheid die in ons team zit kost ons duidelijk punten. Echt jammer. Want winst had ons in de linkerkolom gebracht. Een overwinning was zeker niet onverdiend geweest. Met één punt mogen we hier vandaag niet tevreden zijn.”

Onnodig puntenverlies

Dat besefte ook trainer Jan Bartholomeeusen die na afloop zijn flesje water mijlenver voor zich uit trapte. “Dit mag nooit gebeuren”, vertelt de coach. “Tot die te vermijden aansluitingstreffer was er geen vuiltje aan de lucht. Om maar te zwijgen van die strafschop. Totaal onnodig en onbegrijpelijk. Laat ons hopen dat we op het einde van de rit deze twee punten niet tekortkomen. Want dan zal ik nog met veel frustraties aan deze avond terugdenken. Maar het is nu zo. Vanaf dinsdag moeten we ons resetten. Volgend weekend ontvangen we Vorselaar. Winst is dan een must.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus