Novak Djokovic doet opvallende uitspraak over nummer 1-positie: “Ik ben helemaal niet van plan om zoveel toernooien te spelen als zij doen”

© EPA-EFE

Novak Djokovic verwacht niet dat hij voorlopig de nummer 1 van de wereld zal blijven. De 35-jarige tennisser, die de wereldranglijst weer aanvoert sinds het winnen van de Australian Open eind januari, denkt dat de jongelingen Carlos Alcaraz en Stefanos Tsitsipas langszij gaan komen doordat zij bereid zijn meer toernooien te spelen. “Maar dan pak ik de nummer 1-positie weer terug en dan zij weer. We gaan het afwisselen”, aldus de Serviër.

Bron: De Telegraaf

“Ik ben helemaal niet van plan om zoveel toernooien te spelen als zij doen”, zei Djokovic in Dubai, waar hem woensdagmiddag een wedstrijd tegen Tallon Griekspoor wacht. De 22-voudig grandslamwinnaar kende dinsdag een moeizame rentree nadat hij na het winnen van de Australian Open even een paar weken geen wedstrijden had gespeeld. Hij versloeg de Tsjech Tomas Machac uiteindelijk wel in Dubai, in drie sets.

“Ik denk niet dat ik eerder met zo weinig punten bovenaan de wereldranglijst heb gestaan. Maar dat gebeurt. Het komt door mijn bewogen afgelopen jaar, maar ook doordat andere spelers grote toernooien misten door blessures of te wisselvallig waren”, liet de Serviër optekenen. Djokovic miste afgelopen jaar verschillende toernooien omdat hij zich niet wil laten vaccineren tegen het coronavirus.

Djokovic zegt dat het terugpakken van de eerste plek op de wereldranglijst als een grote prestatie voelde vanwege zijn turbulente afgelopen jaar. “Ik ben zo trots. Ik blijf toegewijd aan deze sport.” Djokovic heeft sinds deze week langer dan welke tennisser dan ook de wereldranglijst aangevoerd: 378 weken. Hiervoor was de Duitse Steffi Graf recordhouder met 377 weken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen