Michy Batshuayi moet scoren zonder fans: supporters Fenerbahçe niet welkom na kritiek op regering na aardbevingen

© EPA-EFE

De Turkse autoriteiten hebben dinsdag meegedeeld dat Fenerbahçe zaterdag geen fans mee mag nemen naar het duel van de 24e speeldag op verplaatsing bij Kayserispor.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

In de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen Konyaspor schreeuwde een deel van de aanhang van de club van Michy Batshuayi om het ontslag van de Turkse regering. “Al twintig jaar leugens en gesjoemel, tijd om op te stappen”, werd er gescandeerd.

De regering krijgt veel kritiek wegens de trage hulpverlening na de aardbeving van 6 februari, die in Turkije meer dan 44.000 mensen het leven kostte. Maandag vroeg de Turkse president Recep Tayyip Erdogan daarvoor vergiffenis aan de inwoners van de zwaar getroffen provincie Adiyaman.

© dia images via Getty Images

Dinsdag maakte een veiligheidscommissie van de provincie Kayseri bekend dat er geen fans van Fenerbahçe toegelaten zullen worden, zonder daarbij een reden op te geven. Galatasaray noemt dat “onaanvaardbaar” en vraagt de autoriteiten om hun beslissing te herzien.

Fenerbahçe is tweede in de Süper Lig, op zes punten van leider Galatasaray en acht punten voor Besiktas. Ook bij die laatste club klonken er afgelopen zondag op de tribunes slogans tegen de regering.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen