Vertrek van nieuwe bemanningsleden naar ISS op laatste moment afgeblazen

© AFP

De lancering van de raket met daarin vier astronauten die het internationaal ruimtestation ISS zouden vervoegen, is op het laatste moment afgeblazen wegens problemen met het lanceringsmechanisme.

jvhBron: BELGA

Het ruimteschip van SpaceX zou normaal gezien twee Amerikanen, een Rus en een astronaut uit de Verenigde Arabische Emiraten naar het ISS brengen. Sultan al-Neyadi, Stephen Bowen, Warren Hoburg, en Andrej Fedjaev werden dinsdag in het ruimtestation verwacht, en zouden er zes maanden blijven.

Enkele minuten voor het geplande vertrek van de ‘Crew Dragon’-raket maandagochtend werd de procedure op Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida echter afgebroken. Het is nog niet bekend wanneer er een nieuwe lanceringspoging volgt.

In het ISS zitten nu drie bewoners uit de Verenigde Staten, drie uit Rusland en een Japanner. Vier van hen keren over enkele dagen terug naar de aarde. Voor de andere drie kwam zondag vervangend vervoer aan, waarmee ze in september kunnen terugkeren. Het ruimteschip waarmee ze eigenlijk zouden vertrekken, is kapotgegaan door inslag van ruimtegruis.

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen