Ellen Van Loy hangt fiets aan de haak in Oostmalle, nieuweling Lars Daelmans sluit crossseizoen af met tweede plaats: “Ik kijk echt uit naar mijn overstap naar de juniors”

Ellen Van Loy mocht hing na afloop haar fiets aan de haak in Oostmalle.© BELGA

Veel volk in Oostmalle voor de traditionele Sluitingsprijs. De meeste aandacht ging natuurlijk naar de afscheidnemende Ellen Van Loy. Maar ook de andere crossers kregen hun verdiende aandacht en aanmoedigingen. Zo ook nieuweling Lars Daelmans die tweede werd.

“Ik ben vooral blij dat ik hier kon rijden. Net als Lille vind ik dit een zeer mooie cross. Dat deze later op het seizoen komt, vind ik niet erg. Motivatie is geen probleem., en dikwijls ben ik ook nog laat op het seizoen in goede vorm. Met de tweede plaats achter winnaar Arthur Van Den Boer kan ik vandaag zeker leven. Meer zelfs. Voor mij was dat het hoogst haalbare.”

De tweedejaarsnieuweling uit Vorselaar kijkt nu al uit naar volgend seizoen. Dan maakt hij de overstap naar de juniores. “Gezien mijn tengere lichaamsbouw kan dat raar klinken. Maar als je weet dat ik telkens in het tweede deel van de wedstrijden mijn beste prestaties lever, snap je het wel beter. Ze noemen me niet voor niets een diesel. Iets wat ik van papa geërfd heb.”

De renner van Steeds Vooraan Kontich kijkt tevreden terug op het voorbije crosseizoen. “Op enkele mindere wedstrijden na heb ik best wel een constant seizoen achter de rug. Wat maakt dat ik met een goed gevoel de vakantie tegemoet ga. Binnen enkele weken hervat ik dan op de weg. Zonder echte ambitie, gezien enkel de klimwedstrijd van Herbeumont me ligt. Meer gaan rijden in de Ardennen zou een optie kunnen zijn. Maar mijn ouders maken tijdens het crossseizoen al voldoende kilometers voor mij en mijn broer.

Ellen Van Loy sluit carrière af

Wuivend en met een grote glimlach reed Ellen Van Loy over de finish. De Herenthoutse genoot overduidelijk van haar afscheidswedstrijd. “De aanwezigheid van van de vele fans maakte het voor mij zeer leuk”, aldus de renster van het De Ceuster-Bonache CX Team. “Dat ik ook sportief (Van Loy werd dertiende, red.) gedurende de hele wedstrijd een goede prestatie kon leveren maakt het alleen nog mooier. Dit was echt het afscheid waar ik alleen maar van kon dromen. Nu is het goed geweest en tijd voor een ander hoofdstuk.” (lver)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus