Thomas Pieters wint 13 plaatsen na sterke tweede LIV-ronde in Mexico

© Getty Images

Met een bogeyloze tweede ronde in 68 slagen (-3) bracht Thomas Pieters het er een pak beter van af dan op zijn openingsdag op het Mayakobe toernooi (LIV Golf Tour). In de rangschikking rukt de 31-jarige Antwerpenaar op en dit van 43ste plaats na dag 1 naar de 30ste positie (+2) na 36 holes. De individuele leiding in het Mexicaanse Playa del Carmen werd overgenomen door het Amerikaanse duo Uihlein-Gooch met -9 achter hun namen.

Christian Ceuterick

Zijn tweede ronde vatte Thomas Pieters zeer consistent aan zonder een echt hoogte- of dieptepunt. Startend van op hole 17 van El Camaleón Golf lukte onze landgenoot eerst negen par-scores op een rij. Dan putte hij twee birdies op rij weg en dit op hole 8 en 9. Met zijn derde birdie, op hole 13, kreeg het huidige nummer 35 van de wereldranglijst de top 30 in het zicht. Daarna volgden nog drie par’s om een bogeyloze kaart in te leveren.

Met scores van 76 en 68 slagen totaliseert Pieters een score van +2, wat 11 slagen meer zijn dan het Amerikaanse duo Uihlein-Gooch die in het Mexicaanse Playa del Carmen de leiding overnamen van hun landgenoot Jason Kokrak.

In het teamklassement, waar de drie beste dagscores van de vier teamleden tellen, klimmen de “RangeGoats”, het team waar Thomas Pieters deel van uitmaakt, op van de zevende naar de vierde plaats. De dagscores van Pieters (-3), Talor Gooch (-5) en Harold Varner III (+1) zijn doorslaggevend voor hun totaal van -7. Voor de tweede dag op rij blijven de “Crushers” het teamevent aanvoeren met een totaal van -14.

Vandaag om 19u30 Belgische tijd start de slotronde van het openingstoernooi van de LIV Golf Tour in Mayakoba. Voor de individuele winnaar ligt er een check van 4 miljoen dollar klaar. Plaats 48 is ook nog goed voor 120.000 dollar. Voor de winnende ploeg is er 3 miljoen dollar weggelegd.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen