‘Belga sport’ komt met straffe sportverhalen in gloednieuw seizoen

Goed nieuws voor de liefhebber van het genre: Play Sports brengt vanaf vanavond een gloednieuw seizoen van de prestigieuze documentairereeks ‘Belga sport’ op de buis. Daarin komen opnieuw glorieverhalen maar ook drama’s uit de sportwereld aan bod.

Eline VandeGehuchte

Ons land zit niet verlegen om een boeiend sportverhaal, maar het is wel een kunst om ze te reconstrueren met aandacht voor alle details. Belga sport, dat voor het eerst werd uitgezonden in het voorjaar van 2007, doet dat met verve. In een nieuw seizoen, het elfde intussen, is er aandacht voor zes memorabele gebeurtenissen uit de recente Belgische sportgeschiedenis. De eerste aflevering focust op de strijd tussen Lars Boom en Niels Albert op het WK veldrijden in 2009. Daar pakte Albert, toen een jonge Belgische outsider in het hol van de leeuw, zijn eerste regenboogtrui.

Ook de korte, maar krachtige topperiode van wielrenner en glamourboy Eric Vanderaerden is een aflevering waard. Voetballiefhebbers worden teruggebracht naar de zege van Kameroen op de Africa Cup van 2017, onder leiding van bondscoach Hugo Broos, mogelijk de strafste prestatie ooit van een Belgische trainer.

Komen ook nog aan bod: het sprookje van voetbalclub Germinal Ekeren, de kleine familieclub die in 1997 de beker won, maar twee jaar later uit ons voetbal verdween na een fusie met Beerschot. Het gelijkaardige basketverhaal over Racing Mechelen en de beklijvende tragedie rond volleyballer Jo Baetens, die overleed na een hartstilstand toen hij amper 29 was. Zijn zoon Seppe trad in de voetsporen van zijn vader en won in 2015 de beker met Asse-Lennik.

INFO ‘Belga sport’ vanaf vrijdag 24 februari 6 weken lang op Play Sports, aflevering 1: “Niels Albert - Met vallen en opstaan”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen