Officieel: Thomas Pieters maakt overstap naar controversiële en lucratieve LIV Golf Tour

© Getty Images

Wat Het Nieuwsblad maandag schreef, is dinsdag ook officieel bevestigd:

Thomas Pieters gaat aan de slag in de LIV Golf Tour, het controversiële Saoedische circuit dat in 2023 aan zijn tweede editie toe is. De Antwerpenaar gaat spelen voor de RangeGoats GC, zo bevestigde de organisatie.

cch, mdBron: BELGA

De 31-jarige Pieters is een zesvoudig toernooiwinnaar op de DP World Tour (ex-European Tour) maar verlaat nu dat circuit voor de omstreden LIV Golf Tour. Daarin strijden 48 spelers onderverdeeld in twaalf teams voor een totale prijzenpot van liefst 405 miljoen dollar. Precies dat hoge prijzengeld lokt heel wat topgolfers, ook al betekent dit dat zij niet meer welkom zijn in de Amerikaanse PGA Tour, de Europese DP World Tour of de Ryder Cup.

De LIV Golf Tour is van bij zijn oprichting controversieel omdat de competitie gefinancierd wordt met geld uit Saoedi-Arabië, een land dat fel onder vuur ligt vanwege het schenden van de mensenrechten. Met grof geld willen de Saoedi’s zoveel mogelijk topspelers aantrekken. Maar niet iedereen geeft gehoor aan de lokroep. Zo wees legende Tiger Woods een astronomisch bod van honderden miljoenen dollars van de Saoedi’s af.

Vrijdag start het tweede seizoen van de LIV Golf Tour in Mexico. Als nummer 35 van de wereld is Thomas Pieters de hoogste gerangschikte debutant. Hij vormt bij de RangeGoats GC een team met kapitein Bubba Watson, tweevoudig winnaar van de Masters, Harold Varner III en Talor Gooch.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen