Tom Waes mag ‘Het verhaal van Vlaanderen’ straks ook in Nederland vertellen

© Guillaume Van Laethem

‘Het verhaal van Vlaanderen’ gaat internationaal. Vanaf zondag 26 maart is het programma met Tom Waes ook op de Nederlandse televisie te zien.

Tom Vets

Meer zelfs, de Publieke Omroep speelt het uit in een van de meest gegeerde tijdslots van de week. Net als bij ons komt het op het eerste net en dat na het druk bekeken 8-uur Journaal omstreeks 20.20 uur. Het programma zal er in het tijdslot de concurrentie aangaan met de Vlaams-Nederlandse fictiereeks Arcadia op NPO3, die tegen dan ook door de VRT wordt uitgezonden op hetzelfde moment.

In Nederland heeft men afgelopen voorjaar al een eigen versie van het format gehad. Acteur Daan Schuurmans, bij ons vooral bekend van de fictiereeks Westenwind, vertelde toen Het verhaal van Nederland. Dat was ook een grote hit met ruim 2 miljoen kijkers op woensdagavond. Het format komt oorspronkelijk uit Denemarken, waar het destijds zeer hoge kijkcijfers neerzette.

Tom Waes is al jaren in Nederland enorm populair, vooral door zijn in de televisieserie Undercover. Het programma Reizen Waes wordt door de VPRO uitgezonden op NPO 3 en is daar in de loop der jaren ook uitgegroeid tot een kijkcijferhit. De aflevering over Dubai haalde er vorige week bijna 1,3 miljoen kijkers, en daarmee was het zelfs op een haar na het best bekeken programma van de zondagavond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen