Team Giannis verslaat Team LeBron in All-Star Game dankzij recordbrekende Tatum

© Getty Images via AFP

Het team van Giannis Antetokounmpo heeft in de NBA de jaarlijkse All-Star Game tegen een ploeg die werd aangevoerd door LeBron James gewonnen. Jayson Tatum blonk in Salt Lake City uit door maar liefst 55 punten te maken, een record in het prestigieuze sterrenduel. De 24-jarige speler van Boston Celtics kreeg als meest waardevolle speler (MVP) de Kobe Bryant-trofee, vernoemd naar de superster die in 2020 bij een helikopterongeluk om het leven kwam.

Bron: De Telegraaf

Het team uit het oosten stond onder leiding van captain Antetokounmpo, de sterren uit het westen werden aangevoerd door James. Zij hadden in de verkiezing onder fans, spelers en journalisten de meeste stemmen gekregen. Team Giannis versloeg Team LeBron met 184-175. Beide teamcaptains hadden vanwege fysieke problemen een beperkte rol in de wedstrijd.

Antetokounmpo, de ster van Milwaukee Bucks, deed alleen de eerste 20 seconden mee. Hij opende de score en ging daarna naar de kant, vanwege een eerder opgelopen polsblessure. James had in het duel na een dunk last van zijn rechterhand. De 38-jarige vedette van Los Angeles Lakers, sinds kort de topscorer aller tijden van de NBA, maakte 13 punten in de ruim 14 minuten die hij binnen de lijnen stond. James moest in zijn zesde All-Star Game als teamcaptain zijn eerste nederlaag incasseren.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen