Manon De Roey eindigt als derde op Ladies European Tour in Saudi-Arabië

© Getty Images

Op het Saudi Ladies International eindigde Manon De Roey op een derde plaats en dit dankzij een sublieme slotronde in 63 slagen (-9). Voor de 31-jarige Antwerpse golfspeelster is dit de derde top 10-finish in evenveel toernooien op de Ladies European Tour. De titel ging naar de Nieuw-Zeelandse Lydia Ko.

Christian Ceuterick

Tijdens de slotronde van het Saudi Ladies International stond er geen maat op Manon De Roey. De 31-jarige Antwerpse tekende voor de beste dagscore en dit in 63 slagen (-9). Op haar bogeyloze kaart holede ze maar liefst de helft van de 18 holes uit in birdie. Dankzij deze superronde rukte ze van de elfde plaats na dag drie op om finaal op de laagste trede van het podium uit te komen. De Roey houdt aan haar derde plaats een check van 219.767,30 dollar, ofte iets meer dan 200.000 euro, aan over.

In de “Race to Costa Del Sol”, de verdienerslijst van de Ladies European Tour maakt De Roey ook een serieuze stap vooruit. Ze springt van de tiende plaats naar de derde positie met 428,13 punten acher haar naam.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen