Manon De Roey klimt na sublieme tweede ronde naar negende plaats in Saoedi-Arabië

© Getty Images

Manon De Roey heeft zich met een sublieme tweede ronde van 66 slagen van de 40e naar de negende plaats gegolfd in de Aramco Saudi Arabië Ladies International (Ladies European Tour/5 miljoen dollar), die plaatsvindt op de Royal Greens golfbaan in de Saoedische King Abdullah Economic City.

Bron: BELGA

De Roey, die een eerste ronde liep van 71 slagen, deed op dag twee vijf slagen beter. De 31-jarige Antwerpse, die op de tweede parcourshelft van start ging, putte op haar eerste negen holes vier birdies en een eagle weg. Op haar laatste negen holes moest de nummer tien op de Europese ranglijst (Race to Costa del Sol) een bogey op haar kaart schrijven, waarna ze op haar laatste hole nog een birdie in de cup zag verdwijnen. 

Met haar totaal van 137 slagen (-7) telt De Roey zes slagen meer dan de Indiase Aditi Ashok die alleen de leiding waarneemt en twee slagen beter deed dan de Amerikaanse Lilia Vu en de Nieuw-Zeelandse Lydia Ko, de nummer 1 van de wereld.

Christopher Mivis haalt cut dankzij drie birdies op laatste vier holes

Christopher Mivis heeft zich met een tweede ronde van 69 slagen kunnen plaatsen voor de finaleronden op het SDC Open golftoernooi (Challenge Tour/350.000 dollar), dat plaatsvindt op de Zebula golfbaan in het Zuid-Afrikaanse Limpopo.

De 34-jarige Truienaar, die van start ging met twee birdies, moest na twee bogeys een aantal plaatsen inleveren. Met nog vier holes te spelen leek het erop dat hij de cut niet zou halen. Mivis putte echter nog drie birdies weg waarmee hij dag twee afsloot op een gedeelde 43e plaats. Met zijn totaalscore van 139 slagen, vijf onder par, maakte hij nog tien plaatsen winst.

De Zuid-Afrikaan JJ Senekal blijft ondertussen zijn koppositie succesvol verdedigen. Met een score van vijftien onder par telt hij vier slagen voorsprong op zijn landgenoot Martin Vorster.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen