Voetbal  2de provinciale A  Leeuw-Brucom

Tony Paridaens stopt na dit seizoen als trainer en wordt sportief coördinator: “Leeuw-Brucom moet een stabiele club worden in tweede provinciale”

Tony Paridaens. “In de praktijk moet ik straks de tussenschakel worden tussen het bestuur en de trainers en tussen de trainers en de spelers.”© GEERT TRESIGNIE

Einde van een tijdperk straks bij Leeuw Brucom. Na liefst twaalf seizoenen als trainer slaat Tony Paridaens op het einde van het seizoen de pagina om. De 51-jarige wijkagent uit Essenbeek stopt als T1 en gaat bij de tweedeprovincialer de rol van sportief coördinator op zich nemen.

Wim Redant

In het laatste seizoen van Paridaens lijkt Leeuw Brucom op weg naar het behoud. Het had afgelopen weekend zelfs een beslissende kloof kunnen slaan met staartploeg Wemmel, maar werd getrakteerd op een pijnlijke 1-7-nederlaag. De redding is zo dus nog niet helemaal zeker voor de Leeuwse fusieclub. “Onderschat Wemmel niet, hoor”, zegt de inwoner uit Saintes. “Wemmel is een technisch verfijnde ploeg, die ons na de rode kaart voor onze doelman David Kempeneer achter de bal liet hollen. Ik hoop dat we snel nog enkele zeges boeken, zodat we een rustig seizoenslot kunnen breien en zodat ik na zeventien jaar in schoonheid kan afsluiten als trainer. Zeven jaar lang was ik aan de slag bij SK Leeuw. Toen maakte ik een zijsprong van twee jaar bij Kester-Gooik. Inmiddels ben ik opnieuw bezig aan mijn vijfde seizoen bij Leeuw-Brucom. Daarmee vond ik dat de maat vol was, maar het bestuur wou me graag aan boord houden. En dus word ik straks sportief coördinator voor de A- en de B-ploeg. In de praktijk moet ik de tussenschakel worden tussen het bestuur en de trainers en tussen de trainers en de spelers.”

Kleinere kern

Eerste daad van Paridaens als sportief manager: het aantrekken van Marc Leroy als trainer. “Marc kent de reeks en krijgt als T2 Jan Demuylder naast zich, een trainer van het huis die ook altijd al mijn assistent was. Naast wat transferbewegingen is het de bedoeling om ook wat spelers van Leeuw B te laten doorstromen. Daarnaast zouden we de kern graag een beetje afslanken. Dit jaar was de selectie iets te groot en dat stond de doorstroming in de weg.”

Paridaens heeft een duidelijk doel voor ogen. “Leeuw-Brucom moet een stabiele club worden in tweede provinciale. Onder voorzitter Roger Amys zitten we intussen al acht jaar in tweede provinciale. Over de rol van Brucom in het verhaal laat ik me niet uit omdat ik me niet op glad ijs wil begeven. Sommige jeugdploegen trainen nog wel op het veld van Brucom. Op Leeuw beschikken we over een synthetisch veld en twee grasvelden, zodat we alle ploegen kunnen stallen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus