Glenn Sommen wint met Volley Noorderkempen topper tegen Zoersel: “Niet onze beste match”

Glenn Sommen (links) probeert de smash van Van der Aa te blokken.© mpics

De mannen van Volley Noorderkempen B kunnen na een vlotte 3-0 overwinning tegen directe achtervolger VC Zoersel de titel al ruiken in nationale 3. Glenn Sommen, tot vorig seizoen nog actief in nationale 1, en maats hebben nu al een bonus van tien punten. “We hebben nu voor het eerst het woord titel uitgesproken”, zegt Sommen.

“Op papier was dit inderdaad de topper tussen de nummers één en twee, maar er was niet echt spraken van een wedstrijd”, verklaarde Glenn Sommen na de gewonnen topper tegen Zoersel. “Het was zeker ook niet onze beste wedstrijd, maar tegen een onthoofd Zoersel dat twee setters, een hoofdaanvaller en een receptie-hoekspeler miste, was dat ook niet nodig. In de eerste set was er amper sprake van een wedstrijd.”

Volley Noorderkempen won die overtuigend met 25-12. “Die te makkelijke winst zorgde ervoor dat de focus nadien weg was en dat Zoersel in sets twee en drie lang in de buurt kon blijven zonder echt te dreigen. Uiteindelijk maakten we het op het einde van die sets nog redelijk vlot af en behouden we een mooie kloof op hen.

We zijn het seizoen gestart met als doel om zo veel mogelijk plezier te beleven aan het spelletje. We wisten natuurlijk wel dat we over een degelijk team beschikten met een ideale mix van ervaren ex-spelers uit eerste nationale en een aantal opkomende jonge talenten. Eigenlijk zijn we de satellietploeg van het eerste team en is het ook wel belangrijk om ook de jongeren klaar te stomen voor het grotere werk, hen beter te maken en hen de nodige tips te geven.

We hadden bij de start van dit seizoen nooit het idee en de ambitie dat we mee zouden kunnen doen voor de titel. Vorig seizoen, toen ik nog actief was bij de eerste ploeg, pakten die gasten de titel in promo 1 en dus werd er gestart met bescheiden ambities en de hoop een rustig seizoen te draaien één reeks hoger. Maar we kunnen niet ontkennen dat het veel beter loopt dan verwacht of zelfs verhoopt. Al hebben we na de wedstrijd tegen Zoersel voor het eerst onze titelambities uitgesproken. We hebben altijd gezegd dat we het van wedstrijd tot wedstrijd zouden bekijken. Iets wat we blijven doen, maar gezien de huidige situatie moeten we nu ook geen verstoppertje gaan spelen.” (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus