The Best Fifa Football Awards: Beth Mead, Alex Morgan en Alexia Putellas zijn de genomineerden bij de vrouwen

© AFP

De Engelse Beth Mead (Arsenal), de Amerikaanse Alex Morgan (San Diego Wave FC) en de Spaanse Alexia Putellas (FC Barcelona) zijn de drie genomineerden voor de trofee voor Speelster van het Jaar op de jaarlijkse ‘The Best FIFA Football Awards’. Dat heeft de Wereldvoetbalbond FIFA vrijdag bekendgemaakt.

Bron: BELGA

Putellas won de trofee vorig jaar al. Zij is ook tweevoudig winnares van de Gouden Bal en wordt dan ook al enkele jaren beschouwd als de beste voetbalster ter wereld. Momenteel werkt ze aan het herstel na een zware knieblessure, waardoor ze het EK vorig jaar miste en dit seizoen nog niet in actie kwam.

Voor de Puskas Award voor het mooiste doelpunt van het jaar zijn de Braziliaan Richarlison, de Fransman Dimitri Payet en de mindervalide Pool Marcin Oleksy nog in de running. Vooral de laatste kandidaat is een bijzondere. Oleksy maakte een fantastisch doelpunt in een wedstrijd voor mindervaliden. Met een omhaal scoorde hij voor zijn team Warta Poznan. Payet trof voor Olympique Marseille met een geweldige kanonskogel raak in het Conference League-duel tegen PAOK Saloniki. En Richarlison scoorde in de groepsfase van het WK in Qatar met een heerlijke retro voor Brazilië tegen Servië. De goal van Richarlison werd verkozen tot mooiste goal op het WK.

© EPA-EFE

Later vrijdag maakt de FIFA ook bekend wie in aanmerking komt voor de Trofee van Speler van het Jaar. De jury bestaat uit de trainers en aanvoerders van de nationale teams, een groep journalisten en de supporters die hun stem konden uitbrengen op FIFA.com. Thibaut Courtois werd genomineerd bij de doelmannen.

Op 27 februari worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de ‘The Best FIFA Football Awards’-ceremonie in Parijs. Dan kennen we ook de opvolger van Erik Lamela, als winnaar van de Puskas Award.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen