Lummenaar opgelicht, maar gerecht en politie halen 20.000 euro terug uit Portugal en Spanje

© REUTERS

Lummen -

Een man uit Lummen speelde afgelopen zaterdag 20.000 euro kwijt aan oplichters, maar hij meldde dat meteen aan de politie. Die kon samen met het gerecht het geld in Spanje en Portugal opsporen en terugstorten.

Phillip Pergens

Wie wordt opgelicht, moet dat meteen aan de politie melden. Dat bewijst een interventie van afgelopen weekend. Een man uit Lummen werd zaterdag gebeld door iemand die zich voordeed als een medewerker van de Amerikaanse webwinkel Amazon. De persoon aan de lijn beweerde dat de account van de Lummenaar gehackt was. De man moest enkele handelingen uitvoeren om alles weer in orde te brengen.

Het slachtoffer ging daarop in en stelde even later vast dat 10.000 euro van zijn rekening overgeschreven werd naar een Spaanse rekening. Vrijwel meteen volgde een nieuwe overschrijving. Nog eens 10.000 euro werd getransfereerd richting Portugal.

Banken

De man uit Lummen deed daarop aangifte bij de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH). Het parket van Limburg werd verwittigd en samen met politie LRH namen ze contact op met de buitenlandse banken. Uiteindelijk grepen ze zowel in Portugal als in Spanje in en stortten ze de in totaal 20.000 euro terug op de rekening van de Lummenaar.

Al het geld kon gerecupereerd worden dankzij het kordate optreden van alle partijen. De politie LRH roept daarom nog eens op om waakzaam te zijn wanneer je wordt opgebeld door personen die zich voordoen als medewerkers van Amazon of andere webwinkels. Indien je toch slachtoffer bent geworden, is het belangrijk dat je onmiddellijk contact opneemt met je bank en aangifte doet bij de lokale politie. Zo maak je het meeste kans om je geld terug te zien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus