Red Lions probleemloos naar kwartfinales WK indoor hockey na winst tegen Namibië

© Hockey Belgium

De Red Lions (FIH 8) hebben zich woensdag op het WK zaalhockey in het Zuid-Afrikaanse Pretoria verzekerd van een plaats in de kwartfinales.

Bron: BELGA

In hun vierde en voorlaatste groepsmatch wonnen ze met 4-1(rust: 2-1) van Namibië (FIH 16), waardoor ze met 9 punten zeker in de top vier van hun poule A eindigen. 

Philippe Simar (3., 4. en 34.) en Gaëtan Dykmans (29.) zorgden voor de doelpunten. 

Eerder wonnen de Red Lions met 7-1 van Kazachstan (FIH 13) en met 7-2 van Nieuw-Zeeland (geen FIH-ranking) en verloren ze met 5-1 van Oostenrijk (FIH 1), de titelverdediger. Donderdag volgt nog een laatste groepsmatch tegen Nederland (FIH 7).

Red Panthers behouden uitzicht op kwartfinales

Op het WK zaalhockey in het Zuid-Afrikaanse Pretoria hebben de Indoor Red Panthers (FIH 15) woensdag met 2-1 gewonnen van Namibië (FIH 9). Daardoor blijven ze in de running voor een plaats in de kwartfinales.

Alle goals vielen in het laatste kwart. Kapitein Laurine Delforge, een internationale ref die onder meer op de Spelen in Tokio actief was, opende na 32 minuten de score. Azaylee Phylander maakte kort voor het einde (40.) gelijk na een strafcorner, maar in de allerlaatste seconden bezorgde France De Mot met een omgezette strafcorner de Belgen alsnog de winst.

De Panthers verloren eerder met 6-1 van Tsjechië (FIH 5) en met 3-0 van Oekraïne (FIH 4) en wonnen met 5-2 van Kazachstan (FIH 11). Met zes punten uit vier matchen stoten de Belgen mits een gelijkspel tegen Canada (FIH 16) donderdag door naar de top acht.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen