“We gaan het Groot Vleeshuis niet zomaar volstouwen met fietsen”: Watteeuw verdedigt veelbesproken fietsenstalling

Filip Watteeuw over het Groot Vleeshuis. Stad Gent

GENT -

Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) heeft dinsdagavond wat meer details bekendgemaakt over de veelbesproken fietsenstalling in het Groot Vleeshuis en de beslissing nog eens verdedigd. Watteeuw belooft “kwaliteit”. “We gaan het niet zomaar volstouwen met fietsen.”

Bert Staes

Zo wordt er gekeken of er lockers gezet kunnen worden in het Groot Vleeshuis, voor wie met de fiets komt winkelen. Een punt voor verhuur van fietsen, eventuele bewaking en een compact fietspunt met diensten behoren ook tot de mogelijkheden. Ook een kleine commerciële invulling ligt op tafel.

“Het interessante is dat er geen structurele ingrepen nodig zijn aan het gebouw voor een fietsenstalling”, zei Watteeuw dinsdagavond in een zitting van de gemeenteraad. “We willen het Vleeshuis niet verminken met andere ingrepen. Het belangrijkste voor ons is om het gebouw te redden. Als je later tot een andere invulling komt, dan kan dat. “

Aan de voormalige sacristie en de kapel van het Vleeshuis prijkt een grote eeuwenoude muurschildering. “Het zou mogelijk zijn om die te beschermen en te tonen aan de mensen. Heel veel mensen hebben die nog nooit gezien. Met een fietsenstalling zullen meer mensen dan ooit kennis maken met het Groot Vleeshuis.”

LEES OOK. Zonder fietsenstalling geen geld voor Groot Vleeshuis: “Voor je het weet, is het een Starbucks”