Oostenrijk is met 5-1 te sterk voor Red Lions op WK indoor

© Hockey Belgium

De Red Lions (FIH-8) hebben dinsdag in het Zuid-Afrikaanse Pretoria een eerste nederlaag geleden op het WK zaalhockey. Titelverdediger Oostenrijk (FIH-1) bleek een maatje te groot. Het werd 5-1.

Bron: BELGA

Bij de rust stonden de Belgen 3-1 in het krijt. Kapitein Philippe Simar redde de eer in de 13e minuut.

Eerder wonnen de Belgen wel vlot van Kazachstan (FIH-13) en Nieuw-Zeeland (geen ranking).  Ze staan in groep A op de derde plaats, na Oostenrijk en Nederland. Woensdag nemen ze het nog op tegen Namibië (FIH-16), donderdag is Nederland (FIH-7) de laatste tegenstander in de groepsfase. De top vier plaatst zich voor de kwartfinales.

Red Panthers boeken tegen Kazachstan eerste zege

Na nederlagen tegen Tsjechië (FIH-5) en Oekraïne (FIH-4) hebben de Belgische hockeyvrouwen (FIH-15) dinsdag hun derde wedstrijd op het WK zaalhockey in het Zuid-Afrikaanse Pretoria wel gewonnen. Kazachstan (FIH-11) moest met 5-2 (rust 3-1) voor de bijl. Marie Ronquetti (6e pc en 39e), Laurine Delforge (8e en 24e) en Caroline Wagemans (13e) scoorden.

In de stand van groep B zijn de Panthers nu vierde, na Oekraïne, Tsjechië en Canada. Woensdag nemen ze het nog op tegen Namibië (FIH-9) en donderdag tegen Canada (FIH-16). De top vier plaatst zich voor de kwartfinales.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen