Tolga (29) verzamelt hulpgoederen voor Turkije en Syrië: “We hebben zeker vijftien à twintig vrachtwagens nodig”

Tolga (helemaal links) zamelt hulpgoederen in voor Turkije en Syrië.© if

Erembodegem -

Erembodegemnaar met Turkse roots Tolga Baykondu (29) is een grootscheepse inzamelactie gestart voor de miljoenen getroffen mensen van de aardbeving in Turkije en Syrië. “We hadden drie vrachtwagens voorzien, maar er zijn al zoveel spullen gedoneerd dat we er vijftien à twintig nodig hebben. Vooral transport of mensen die een vrachtwagen hebben, kunnen helpen. Wij hebben al de nodige contacten bij het consulaat waardoor ze voorrang krijgen aan de grenzen.”

Leen De Smedt

“Gisterennacht na mijn werk ben ik in actie geschoten om al het nodige tegen de barre winterkou te verzamelen”, zegt Tolga. “Samen met de mensen van mijn werk hebben we drie vrachtwagens gesponsord die dat kunnen vervoeren, maar intussen gaan er al vijftien à twintig nodig zijn om alle spullen ter plaatse te krijgen. We zoeken daarom mensen die ons hieraan kunnen helpen, misschien zelfstandigen voor wie dit mogelijk is. Chauffeurs hebben we zelf genoeg.”

Tolga is zelf geboren en getogen Aalstenaar, zijn moeder ook, zijn papa emigreerde van Turkije naar België. “We hebben nog veel familie in Konya (stad in het zuidwestelijk deel van midden-Turkije, red.) en zij zijn niet getroffen. Maar als zoiets gebeurt, dan zijn we allemaal als één grote familie en helpen we elkaar.”

Voorlopig wordt er geen kleding meer geaccepteerd, wel dekens, lakens en alles wat nuttig is om mensen warm te houden in de vrieskou van het getroffen gebied. “Vrachtwagens en mensen die financieel willen helpen, zijn zeker nuttig.” Het ingezamelde gerief wordt momenteel ingeladen in vrachtwagens in Gent.

Wie kan helpen met transport, kan bellen naar Tolga via tel. 0485-12.52.69.

Ook in Hofstade zijn mensen spullen aan het verzamelen voor Turkije. Initiatiefneemster is daar Aalstenaar Ebru Gok (34). “We hebben al twee volle vrachtwagens kunnen vullen. Momenteel hebben wij niet meteen nog iets nodig. We leven enorm mee met de getroffenen van de aardbeving.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt