Lastige klant bluescafé bewusteloos geslagen: illegale portiers riskeren tot twee jaar cel

© Peter Hilz

Antwerpen -

Het Openbaar Ministerie heeft tot twee jaar effectieve gevangenisstraf geëist tegen twee illegale portiers van Kids Rythm ‘n’ Blues omdat ze een lastige klant eerst bewusteloos sloegen, om hem vervolgens te dumpen op een naburig terras. “Uitlokking”, vond beklaagde Wouter V.R.

Wouter V.R. (37) beschikt volgens het Openbaar Ministerie over een strafblad van meerdere pagina’s en als het van de openbare aanklager afhangt, komt daar nog een straf van twee jaar effectief bij wegens opzettelijke slagen en verwondingen en schuldig verzuim. Samen met zijn ‘collega’ Rachid S. (41) zou hij een klant van het bekende Kids Rythm ‘n’ Blues Café op de Grote Markt in Antwerpen ernstig hebben mishandeld. Ze weigerden Roman F. de toegang tot het café, maar toen die bleef aandringen omdat zijn bril nog in het café zou liggen, ontstond een schermutseling tussen ‘portier’ Rachid S. en de lastige klant.

S. werkte hem als een volleerde MMA-worstelaar tegen de grond. Roman F. belandde met zijn hoofd op de stenen en raakte bewusteloos. Terwijl de klant op de grond lag, zouden er nog stampen zijn uitgedeeld. Op de beelden van de politiecamera’s was vervolgens te zien hoe Rachid S. en Wouter V.R. het roerloze lichaam van Roman F. versleepten naar het terras naast het bluescafé. “Zonder zich verder om hem te bekommeren, of zonder de hulpdiensten te verwittigen”, aldus het openbaar ministerie, dat de twee daarom ook vervolgt wegens schuldig verzuim.

Toen Roman F. weer bij bewustzijn kwam, deed hij een nieuwe poging om het café te betreden. Dit keer stootte hij op Wouter V.R., een man met een meer dan stevig postuur. Toen de lastige klant zich toch naar binnen probeerde te wurmen, deelde de portier opnieuw een flinke dreun uit.

Schadevergoeding

Advocate Luna Onzia kwam namens slachtoffer Roman F. een fikse schadevergoeding van enkele duizenden euro vragen, omdat haar cliënt niet alleen tijdelijk arbeidsongeschikt was, maar tot vandaag nog met angstgevoelens zou kampen. Beklaagde Wouter V.H. liet al tijdens zijn eerste ondervraging door de politie weten dat hij niet van plan is om de schade van zijn opponent te vergoeden. “Een dikke vette nul euro”, liet hij optekenen. Zijn advocaat Thibaud Delva probeerde hem nog tijdens de zitting op andere gedachten te brengen, maar aan de hand van de lichaamstaal van de beklaagde slaagde meester Delva daar niet echt in.

Delva meent wel dat zowel de strafmaat als de schadevergoeding geminderd moet worden. Volgens de raadsman was er immers sprake van uitlokking. “Mijn cliënt heeft fouten gemaakt, maar het gedrag van de burgerlijke partij heeft de feiten mee uitgelokt. Hij was dronken, verbaal agressief én hij bleef proberen om het café binnen te gaan. Hij heeft mijn cliënt zelfs geduwd. Als hij dat niet had gedaan, was de avond mogelijk anders verlopen. Overigens, mijn cliënt was niet aan het werk als portier. Hij is gewoon een vaste klant, die de uitbater wou helpen om een lastige klant buiten te houden.”

(vdaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus