Volleybal  Nationaal 1 VDK Gent B

Nyk Verhertbruggen lijkt met Gent B de pedalen kwijt: “Voorbije weken minder getraind door examens en onbeschikbaarheid van de zaal”

Nyk Verhertbruggen: “Wij zijn een beetje het slachtoffer van de hoogconjunctuur van onze topvrouwenploeg.”© Nic Declercq

Gent -

Was VDK Gent B tot aan de winterstop een degelijke middenmoter, maar sindsdien lijken de vrouwen van Nyk Verhertbruggen de pedalen kwijt. Al vijf speeldagen op rij slaagt de ploeg er niet in ook maar één puntje te sprokkelen. En inmiddels wordt de adem van de achtervolgers steeds beter voelbaar.

Dirk Van Bruysel

“Dat we tegen Noorderkempen vorige zaterdag niks zouden kunnen oogsten, hadden we ingecalculeerd. Die vrouwen uit Vorselaar zijn rijp voor de Liga en steken die ambities ook niet onder stoelen of banken. Het is de beste ploeg van de reeks”, vertelt Nyk Verhertbruggen. “De week voordien troffen we Roeselare. Ook een beresterke ploeg met enkele speelsters die klaar zijn om Roeselare Liga volgend seizoen te versterken. Dat is de nieuwe fusieploeg tussen Roeselare en Hermes Oostende en enkele speelsters van het huidige Bevo Roeselare hebben al bewezen dat ze uit het goede hout zijn gesneden. Het is dus niet tegen zo’n ploegen dat we punten moeten sprokkelen. Wel zaterdag tegen Lint. In de heenronde hebben we Lint geklopt en ook nu ruiken we winstkansen. Makkelijk wordt het niet, maar het wordt ongetwijfeld een open strijd. Een strijd tussen twee ploegen die de punten nog kunnen gebruiken. Wie deze zespuntenmatch wint, maakt een grote kans zich te kunnen handhaven. De verliezer zal het enorm moeilijk krijgen. Vergeet niet dat er in onze reeks drie ploegen zakken en dat de Topsportschool niet kan zakken. Om veilig te zijn, moet je dus op de achtste plaats eindigen en dat is niet niks.”

Strijd op het scherp van de snee

“Het wordt hoe dan ook een strijd op het scherp van de snee. Zeker nu Elise Van Cleemput op Erasmus is vertrokken en anderen weinig trainingsarbeid in de benen hebben door examens. Weinig speelsters op training heeft snel invloed op onze ploeg. Bovendien zijn wij een beetje het slachtoffer van de hoogconjunctuur van onze topvrouwenploeg. Omdat zijn vrij frequent midweekwedstrijden hebben, moeten bij ons trainingen sneuvelen, of moeten we naar andere zalen uitwijken. Dat VDK Gent A Europees overwintert is super voor hen, en voor de ganse VDK-familie, maar dus niet zozeer voor ons.”

“Toch denk ik niet dat we zullen zakken. Akkoord, we moeten dus winnen tegen Lint, maar ik denk dat we hen ook in deze omstandigheden aankunnen. We gaan alleszins vechten om ons te handhaven, al besef ik dat het niet evident zal zijn. Of degraderen een streep door de rekening zal zijn? Het zou spijtig zijn voor deze kwalitatief sterke groep, maar we moeten ook realistisch zijn en durven toegeven dat nog niet iedereen in mijn team op dit moment Liga B-waardig is. We zijn een opleidingsploeg en dat zie je er nog aan.”