Moskee opent rekeningnummer voor steun aan Turkije: “Het medeleven met de getroffen families is groot”

Adem Mergen, voorzitter van de Turkse moskeevereniging in Lokeren, is tevreden met de golf van solidariteit voor de slachtoffers van de aardbeving.© ies

Lokeren -

Twee dagen na de verwoestende aardschokken op de grens van Turkije en Syrië is ook in Lokeren een grote golf aan solidariteit gestart.

Ivan Elegeert

“Ik ga er niet van uit dat veel Turkse gezinnen die in Lokeren wonen rechtstreekse familie hebben in de getroffen streken”, vertelt voorzitter Adem Mergen van de Turkse moskeevereniging. “De meeste mensen die naar hier zijn gekomen zijn afkomstig uit de regio’s van Emirdag of Posof nabij de Zwarte Zee en de grens met Armenië. Maar dat neemt niet weg dat ook in onze Turkse gemeenschap er een heel groot medeleven is met de getroffen families.”

LEES OOK. Serdar en Volkan zamelen winterkledij en materiaal in voor slachtoffers in Turkije: “Er is intussen al een vrachtwagen vertrokken”

Zowel de Lokerse als de Zeelse moskeevereniging hebben daarom rekeningnummers geopend waarop mensen een bijdrage kunnen storten. Voor Lokeren is dat BE 38 0689 3137 9172. “Voorlopig houden we het daarbij. Vanuit de moskee in Ledeberg en in Zele wordt wel gekeken of er ook logistiek kan geholpen worden.”

LEES OOK. Hasan vraagt bewoners voor steun aan slachtoffers van aardbeving, ook stadsbestuur steunt oproep: “Geld kunnen ze daar nu het best gebruiken”

Adem is wel blij dat de ramp ook bij de Vlaamse bevolking heel veel teweeg heeft gebracht. “Heel veel mensen spraken me de voorbije dagen al aan met de vraag of ze iets konden doen. Uiteraard kan dat ook via Rode Kruis Vlaanderen en alle andere hulporganisaties die zich al hebben gemeld om de getroffen Turkse bevolking te helpen.” Vanuit het Lokerse stadsbestuur kwam er, in tegenstelling tot Sint-Niklaas waar burgemeester Dehandschutter de Turkse vlag aan het stadhuis wel halfstok liet wapperen, nog geen teken. “Maar ik ga ervan uit dat ook onze burgemeester nog wel zal reageren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus