Straatracer die politieagent aanreed krijgt 14 maanden effectief

© fvv

Evergem/Gent -

Een 25-jarige man uit Gent is in beroep veroordeeld tot 14 maanden effectief nadat hij in Evergem een politie-inspecteur had aangereden toen die tussenbeide kwam bij een straatrace. In eerste aanleg werd de straf nog met uitstel uitgesproken.

Olivier Scheir

In de Amerigo Vespuccilaan in Evergem waren eind januari 2021 tientallen sportieve auto’s ’s avonds aan het straatracen. Een wagen van de politiezone Assenede-Evergem kwam ter plaatse. De politie maakte zich kenbaar, maar de bestuurders reden daarop weg tegen hoge snelheid. Ze maken hierbij verscheidene verkeersinbreuken.

Eén politie-inspecteur maande een voertuig aan om te stoppen. Maar de bestuurder van het voertuig, een BMW, wou hieraan geen gevolg geven en zette zijn vlucht verder. In zijn vlucht reed hij de inspecteur aan.

De inspecteur kwam met zijn borstkas op het voertuig terecht en liep verwondingen op aan de borstkas en knie en schaafwonden aan de armen. Hij was vijf dagen werkonbekwaam.

De bestuurder, een Gentse Bulgaar, werd vervolgd voor gewapende weerspannigheid en moest zich voor de Gentse rechtbank verantwoorden. Zijn advocaat beweerde dat hij de agent niet had gezien omdat hij verblind was. Toch kreeg hij 14 maanden met uitstel, maar hij ging in beroep.

Zijn advocaat haalde alles uit de kast om zijn gelijk te bewijzen en haalde er zelfs een getuige voor het hof bij. Maar het hof hield met die getuigenis geen rekening en zette de straf zelfs om van 14 maanden met uitstel naar 14 maanden effectief. Aan het slachtoffer moet hij ook 2.500 euro schadevergoeding betalen.