Pand Elf vervangt In de Pik in Mortselse Statielei: “Klanten moeten een gevoel van rust krijgen in mijn winkel”

Linda heeft een nieuwe stek gevonden met Pand Elf.© Filip Spoelders

Mortsel -

Pand Elf van Linda Machnicka, dat is de winkel die de plaats van de bekende ijzerwarenwinkel In de Pik heeft overgenomen in de Statielei van Mortsel. Linda verhuisde hiervoor vanuit gaanderij Vapole.

Filip Spoelders

Eind 2021 sloten Mark Lemmens en Ann Van Roy als derde generatie winkeliers de ijzerwarenzaak In de Pik. De winkelruimte stond een tijdje leeg, maar met Pand Elf is er weer leven in de brouwerij. Daarvoor zorgt Linda Machnicka uit Deurne. “In 2003 startte ik in Antwerpen mijn zaak Duizend en één Nachten op. Ik ben erg geïnteresseerd in oosterse producten. Na tien jaar verhuisde ik naar Deurne om uiteindelijk de winkel om te vormen tot een webshop”, vertelt Linda.

Gaanderij

Maar alleen maar een webshop deed haar het contact met de klanten te veel missen. “Ik hou van het sociale contact en het geven van advies. Daarom opende ik vorig jaar Pand Elf in gaanderij Vapole in Mortsel. Het was een goede tussenstap om weer een fysieke winkel op te starten, maar er was te weinig passage in de gaanderij. De stad Mortsel hielp actief mee om een ander pand te vinden. Uiteindelijk belandde ik hier.”

Duizend en één Nachten gaat ondertussen online verder. Met Pand Elf wil ze nog breder gaan. “Ik veranderde de naam omdat ik meer aanbied dan alleen oosterse producten. De klanten vinden naast oriëntale decoratie en verzorgingsproducten uit bijvoorbeeld India, Vietnam en Marokko ook Zweedse verzorgingsproducten, juwelen, wierook en geurkaarsen. Vooral die twee laatste producten doen het erg goed. Ik denk dat mensen in deze tijden op zoek gaan naar iets dan hen rust brengt. Bij het betreden van Pand Elf moet de bezoekers alleszins een gevoel van rust overvallen.”

Ontwerpen

Pand Elf werd de naam omdat Linda in gaanderij Vapole winkel elf betrok. “In de Statielei zit ik op huisnummer 74. Ik twijfelde om de naam aan te passen tot een klant me zei dat 74 in de numerologie ook elf is, namelijk zeven plus vier.”

Het pandje in de gaanderij behoudt Linda trouwens. “Samen met mijn nicht heb ik ontwerpstudio Mintt waarmee we wenskaarten ontwerpen. We hebben onze eigen lijn die in Pand Elf te vinden is.”

Linda plaatst ook hennatattoos op festivals, onder andere al negentien jaar op Sfinks, en ook tijdens workshops. “Het is de bedoeling om tegen de zomer in Pand Elf of in studio Mintt plaats te maken om hennatattoos te plaatsen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus