Erevoorzitter Brouwershuis Wilfried Patroons overleden: “Jammer dat hij de restauratie niet meer kan meemaken”

Wilfried Patroons in de kelder van zijn vertrouwde brouwerij.© Jan Van der Perre

Antwerpen -

Wilfried Patroons, erevoorzitter van het Brouwershuis op het Eilandje, is overleden. Dat meldt de vzw De Vrienden van het Brouwershuis, waar hij ook een van de stichters was. “Het is bijzonder jammer dat hij de voltooiing van het gerestaureerde Brouwershuis, waar hij zo aan verknocht was, niet zal mogen meemaken”, schrijven ze.

sodb

Wilfried Patroons werd in 1939 geboren in de Seefhoek. Hij deed zijn middelbare studies aan het Xaveriuscollege in Borgerhout en studeerde daarna aan de Sint-Ignatius Handelshogeschool, de latere UFSIA. Hij werkte voor de Nederlandse Boekenclub en Het Volk en ging ook aan de slag bij Gazet van Antwerpen als commercieel directeur.

Nadat hij op 55-jarige leeftijd zijn eigen marketingbedrijf had opgezet, werd hij verantwoordelijk voor de pr van Brouwerij De Koninck. Dat bleef hij doen tot 2007. Daarna kon hij zich ten volle wijden aan het project ‘Brouwershuis’, dat volgens hem een Unesco-erkenning verdiende.

Wilfried was ook bekend als een van de stichters van vzw De Vrienden van het Brouwershuis. Hij bleef tot in 2020 voorzitter en nam tot voor kort nog de functie van penningmeester waar. “Zonder hem zou het project waar wij al jaren naartoe werken, nooit tot stand zijn gekomen. Het is bijzonder jammer dat hij de voltooiing van het gerestaureerde Brouwershuis, waar hij zo aan verknocht was, niet zal mogen meemaken”, schrijft de vzw in haar nieuwsbrief De Brouwersbuis.

LEES OOK. Brouwershuis stap dichter bij broodnodige restauratie: “In 2024 moet het weer zijn roemrijke zelf zijn”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus