Rechter mild voor man die loonfiches vervalste om studio te kunnen huren

© Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

Knokke-Heist/Brussel/Brugge -

Een 28-jarige Brusselaar heeft voor de Brugse strafrechtbank 100 uur werkstraf en 800 euro boete gekregen voor schriftvervalsing. Het OM had negen maanden effectieve celstraf gevraagd.

Arne Franck

C.H. verhuurt woningen via Airbnb. Hij begon daarmee in Spanje maar op den duur was hij steeds vaker in Knokke actief. Omdat de Brusselaar niet voortdurend tussen de hoofdstad en de kust wilde pendelen besloot hij een huurwoning te zoeken in Knokke. In zijn zoektocht naar een studio vervalste de twintiger drie loonfiches van een grafisch ontwerpbureau in Brugge en mailde die door naar een Knoks immokantoor. Een telefoontje naar het ontwerpbureau wees evenwel uit dat H. daar helemaal niet aan de slag was en op 29 oktober 2021 stapte de zaakvoerder naar de politie.

De Brusselaar bleek niet aan zijn proefstuk toe. In 2015 kreeg hij al eens 250 uur werkstraf voor oplichting en schriftvervalsing. De procureur vroeg daarom negen maanden effectieve celstraf. De verdediging betwistte de feiten niet en vroeg met succes om C.H. opnieuw een werkstraf op te leggen. “Hij had voldoende geld om de huur te betalen, maar als alleenstaande jongeman zonder een vast contract werd hij systematisch geweigerd door de Knokse immokantoren”, pleitte zijn advocate. “Na een zoveelste afwijzing heeft hij inderdaad die fiches vervalst. Maar hij heeft daarbij geen schade veroorzaakt. Hij is ook nooit in de studio ingetrokken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus