Voetbal 2de provinciale A LS Merendree

Milan Naessens trapt LS Merendree naar de tweede periodetitel na gelijkspel: “Toch heb ik ook gemengde gevoelens”

Milan Naessens is niet vies van wat ambitie: “Iedereen bij Merendree wil een stap hogerop zetten.”© Marc Van Hecke

Merendree -

LS Merendree verzekerde zich zondag van de tweede periodetitel en deelname aan de eindronde. De ploeg van coach Gunther De Smet kwam op eigen veld tegen FC Poesele niet verder dan een 1-1-gelijkspel, maar FC Lembeke beet met 3-1 in het zand bij FC Sleidinge. Door een beter doelpuntensaldo was de periodetitel voor Merendree.

Johan Polet

De 22-jarige aanvaller Milan Naessens lukte zijn achtste competitiedoelpunt tegen Poesele. Hij toonde zich opgetogen met de periodetitel, maar had ook gemengde gevoelens. “Ik trapte ons na tien minuten op een hoekschop van Mathieu Voet op voorsprong. We moesten halfweg in de eerste helft gas terugnemen. Poesele klom via een treffer van Branko Opsomer op gelijke hoogte. We ontsnapten op slag van rust aan een tweede tegentreffer toen onze doelman Kevin De Windt een schot van Opsomer tegen de paal kon duwen. We namen na de rust opnieuw het heft in handen, waarbij ik dicht bij een tweede treffer kwam. We kozen in de slotfase voor iets meer zekerheid in plaats van voluit op zoek te gaan naar het winnende doelpunt. We wisten dat Lembeke bij Sleidinge op achterstand stond, waardoor wij genoeg hadden aan één punt.”

Revanche

“We slaagden in onze eerste doelstelling”, vertelt Naessens. “Het was bij de competitiestart onze ambitie om een eindrondeticket te behalen. We willen in de nacompetitie proberen om naar eerste provinciale te promoveren. Iedereen bij Merendree wil een stap hogerop zetten. We hadden na het gelijkspel tegen FC Poesele ook gemengde gevoelens. We waren bij winst dichterbij de top drie genaderd en hadden misschien nog voor de titel kunnen meespelen. We nemen het nog op tegen FC Latem, FCG Sint-Laureins en FC Destelbergen en kunnen scherprechter in de titelstrijd spelen. We trekken zondag voor een topper naar Destelbergen, dat vijf punten meer telt. We gaan ons vel duur verkopen en proberen revanche te pakken voor de zware 0-3-nederlaag in de heenmatch.”

“Ik blij opgelucht dat ik nog eens kon scoren. Ik mik op tien tot vijftien competitiegoals. Ik was vorig seizoen goed voor negentien treffers. Ik speelde toen door de blessure van Daniël Ternest in de spits. Nu speel ik door de komst van Gilles Beerens (al goed voor zestien goals) op de flank. Het doet deugd om regelmatig een doelpuntje mee te pikken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus