Man veroordeeld voor diefstal van honderden liters brandstof uit vrachtwagens

© RR

Turnhout, Mol, Retie

De rechtbank in Turnhout veroordeelde een 30-jarige man uit Mol voor enkele diefstallen van brandstof uit geparkeerde vrachtwagens in Turnhout.

Een trucker merkte op 4 september vorig jaar in de Muizenvenstraat in Turnhout op dat twee personen brandstof uit een vrachtwagen hadden gestolen. Het ging om in totaal 200 liter aan diesel. Een derde man in het gezelschap vluchtte weg in een auto. De nummerplaat van die wagen leidde naar K.V. (30) uit Mol. De politie voerde een huiszoeking uit op zijn adres en vond een tiental lege bidons die naar diesel roken. Hij was ook in het bezit van een hoeveelheid ketamine.

Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat de man ook betrokken was bij de diefstal van 480 liter diefstal bij transportfirma De Wolf & Berre in de Slachthuisstraat in Turnhout. De Mollenaar nam op 25 juni vorig jaar bij Aldi in Mol een televisietoestel van 579 euro mee. En op 25 oktober ging hij bij doe het zelf-zaak Hubo in Retie aan de haal met twee batterijen ter waarde van 220 euro in totaal. Op 4 juli vorig jaar liep hij bij een douanecontrole tegen de lamp met een hoeveelheid speed.

De rechtbank veroordeelde V. tot een gevangenisstraf van vijftien maanden met probatie-uitstel en een boete van 400 euro. Hij moet aan de bestolen transportfirma’s een totale schadevergoeding van ruim 5.700 euro betalen. (bvdl)   

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus