Drugskoerier betrapt met vier kilo cannabis in wagen: “U bent nog geen dertig en hebt al een strafblad als een telefoonboek”

© BELGAIMAGE

KORTRIJK -

Een 29-jarige drugskoerier uit Nederland werd in Kortrijk betrapt met vier kilogram cannabis in de wagen van zijn vader. Hij riskeert vijftien maanden cel en 8.000 euro boete maar kon vooral op een stevige uitbrander van de rechter rekenen: “Je zit hier als een schaap, maar je bent geen schaap.”

Jonathan Folens

A.M. werd betrapt op 27 mei 2021. Naar eigen zeggen was het de eerste keer dat hij zich liet inschakelen als drugskoerier. Hij zou vier kilogram cannabis naar Frankrijk brengen en was daarvoor 400 euro beloofd. Uit zijn strafblad bleek echter dat de man niet aan zijn proefstuk toe was. In Antwerpen werd hij al veroordeeld tot twee jaar cel voor drugs en ook in Nederland liep hij al meerdere veroordelingen op, onder meer voor diefstal met geweld. “U wordt dit jaar dertig en hebt al een strafblad als een telefoonboek”, sprak de rechter de man toe. “Bovendien steek je zelfs je ouders in de miserie.”

M. pleegde de feiten immers met de wagen van zijn vader, die werd in beslag genomen en riskeert verbeurdverklaard te worden. “Dat was mijn grootste fout, ik heb veel spijt dat ik zijn auto kwijtgeraakt ben”, zei de man zelf. “Ik heb nu ingezien dat het leven niet over snel geld verdienen gaat, maar dat het ook eerlijk kan.”

Vonnis op 7 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus