Tweede fase archeologisch onderzoek aan Kloosterweg start donderdag

Archeologen van Solva starten donderdag met de tweede fase van hun archeologisch onderzoek aan de Kloosterweg.© Brent Saey

Ninove -

Archeologen van Solva starten op donderdag 9 februari met een tweede fase van hun archeologisch onderzoek op en rond de Kloosterweg in Ninove.

Brent Saey

Sinds oktober is de Dienst Archeologie van de intergemeentelijke samenwerkingsorganisatie Solva in opdracht van de stad bezig met een onderzoek op en rond de Abdijsite in Ninove. Dat doet het naar aanleiding van een nieuw Abdijplein dat op de locatie zal aangelegd worden. Een eerste onderzoeksfase rond de Abdijkerk zelf is intussen afgerond. Op 9 februari start de tweede fase. Daarbij wordt eerst de verharding vanaf de spoorwegbrug tot aan het voormalige pad naast de kerk opgebroken. Daarna gaan de archeologen aan de slag. De werken zullen zo’n drie weken in beslag nemen, afhankelijk van de weersomstandigheden.

LEES OOK. Opgravingen geven nieuwe inzichten over geschiedenis abdij: “De vondsten geven blijk van veel luxe”

De doorgang voor voetgangers en fietsers zal ter hoogte van de spoorwegbrug de eerste dagen van de werken niet mogelijk zijn. Daarna zal de doorgang voor voetgangers en fietsers opnieuw mogelijk gemaakt worden om zo de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus