Speelplein aan Puttene is volledig rookvrij

Het speelplein in Puttene is voortaan rookvrij.© pma

Maarkedal -

De gemeente Maarkedal heeft het speelpleintje in de wijk Puttene rookvrij verklaard. Je mag er, ook al is het in de buitenlucht, niet meer roken of vapen. “Zien roken doet roken en dat willen we niet.”

Peter Malaise

Generatie Rookvrij is een beweging die streeft naar een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken. “We willen dat ieder kind dat sinds 2019 geboren is, rookvrij kan opgroeien”, zegt schepen Ann De Tollenaere (Open VLD). “Om dat te bereiken, moeten plaatsen waar kinderen komen zo veel mogelijk rookvrij zijn. Als gemeente tekenden we het charter ‘Alliantie voor een Rookvrije Samenleving’. Daarmee willen we samen met Logo Gezond bijdragen aan een eerste rookvrije generatie. Zien roken, doet roken. Daarom vragen we om geen sigaretten meer op te steken in het zicht van kinderen.”

Het groene speelplein Puttene werd aangeduid als eerste rookvrije plaats. “Ook e-sigaretten vallen onder deze afspraken. Tegelijkertijd willen we rokers stimuleren om te stoppen met roken. Een rookvrije plaats heeft nog een voordeel, er zullen veel minder peuken liggen. Liefst geen peuken zelfs.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus