Vier beeldende kunstenaars dragen kunstexpo Alnetum

Kunstenaars Marianne Turck, Andrea De Rycke, Lieve De Wolf en Angelica Overwater stellen hun werk tentoon tijdens de Alnetum kunsttentoonstelling in de kerk van Elst.© edp

Elst -

De jaarlijkse kunsttentoonstelling Alnetum loopt nog tot en met zondag 19 februari in de Sint-Apolloniakerk van Elst. Vier beeldende kunstenaars stellen er hun werk tentoon.

Eric De Pessemier

Onder het thema ‘Alles van waarde is kwetsbaar’ stellen vier kunstenaars hun werken tentoon. “Alles wat echt waarde heeft, kent ook een zekere kwetsbaarheid”, zegt Angelica Overwater. “Grote en minder grote zaken die we graag willen beschermen en koesteren, maar wat helaas niet altijd lukt.”

Verfijnd en uitgepuurd, zo visualiseert Marianne Turck de observaties van de wereld om haar heen. “Het resultaat is zelden oorverdovend, maar eerder verstild, fragiel en juist daarom zo sterk aanwezig.”

Eerste Wereldoorlog

Lieve De Wolf werkt het liefst in series rond een bepaald thema, waarbij een gedachte visueel wordt omgezet tot een beeld op schilderdoek. In ‘The Journey’, een serie grote schilderijen, verbeeldt ze het verhaal van de menselijke reis, van geboorte tot de dood. De kleuren in haar werken koos ze weloverwogen en geven de werken een nieuwe, diepere laag.

In haar figuratieve sculpturen maakt Andrea De Rycke kwetsbaarheid onder meer zichtbaar door de gesloten ogen van de beelden of door het ontbreken van menselijke trekken in de gezichten. Hierdoor worden zij voor een groot deel onherkenbaar.

“In mijn eigen werk, zoals ‘Flanders Fields’, behandel ik de Eerste Wereldoorlog. Bezoekers zullen ontdekken dat de gebruikte teksten, kleuren en veelal gerecycleerde materialen soms heel direct, dan weer op een meer subtiele wijze, naar de verschrikkingen van de Grote Oorlog verwijzen. En hoewel de mens afwezig lijkt te zijn, gaan ze juist over de kwetsbare mens.”

De tentoonstelling loopt tot en met zondag 19 februari in de kerk van Elst. Tijdens de week is de tentoonstelling geopend van 13 tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus