Twee stapels hout en vegetatieafval gaan in vlammen op: “Opnieuw geval van brandstichting”

© Chris Bosseloo

Onkerzele -

Dinsdagnacht rond 4.30 uur kreeg de brandweer een melding van brand in de omgeving van de Gavers. Twee stapels met vegetatieafval en hout werden er in brand gestoken. Het is onduidelijk of deze brandstichting verband houdt met de gevallen in recreatiedomein De Gavers van december.

Chris Bosseloo

De oproep kwam omstreeks 4.30 uur binnen bij de brandweer in Geraardsbergen. In de omgeving van de Gavers, halverwege de Botermelkstraat, woekerde een grote brand. Twee stapels die in een open veld lagen stonden in lichterlaaie. De twee stapels met hout en vegetatieafval lagen er al twee jaar ter voorbereiding op Walmke Brand bevestigt Karolien Deturck, woordvoerster van de politie.

Volgens kapitein Boterbergh van de brandweer gaat het om brandstichting. De brandweer had alle moeite om de brand onder controle te krijgen en de bluswerken duurden tot rond de middag.

De Walmke Brand vanuit de deelgemeente Onkerzele die traditioneel gepaard gaat met het Krakelingenfeest op 26 februari, komt niet in het gedrang door dit voorval. “Onkerzele was niet van plan dit jaar deel te nemen aan Walmke Brand”, vertelt Hugo De Mulder, voorzitter van de Dorpsraad. “De brandstapels waren door zowel de brandweer als de milieudienst afgekeurd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus