Basketbal 1ste landelijke BBC Wille Hansbeke

Coach Bart Inghelbrecht ziet veel potentieel bij BBC Wille Hansbeke: “De toekomst is hier verzekerd”

De ploeg van Bart Inghelbrecht (links) rondt de reguliere competitie af op een tweede plaats en kan zich voorbereiden op de play-offs in eerste landelijke.© Marc Van Hecke

Hansbeke -

Euforie in de Oostbroek na afloop van de 76-61-overwinning die BBC Wille Hansbeke binnenhaalde tegen de buren van LDP Donza B. De ploeg van Bart Inghelbrecht rondt de reguliere competitie af op een tweede plaats en kan zich voorbereiden op de play-offs in eerste landelijke.

Johan Gaudissabois

De bij aanvang felomstreden competitieformule heeft BBC Wille Hansbeke alvast geen windeieren gelegd. Na thuismatchen tegen Avanti Brugge en SKT Ieper was de Oostbroek voor de derde keer op rij vol gelopen. Hoe kijkt Bart Inghelbrecht terug op de turbulente reguliere competitie die zijn ploeg uiteindelijk toch succesvol wist af te ronden? “Met gemengde gevoelens, want het idee blijft dat er los van de kwalificatie toch iets meer inzat”, verrast coach Inghelbrecht. “Tegen LDP Donza B haalden we zeker het niveau dat ik voor ogen had. Als je dit Hansbeke aan het werk ziet, dan besef je dat we ook de terugmatch van Avanti hadden kunnen winnen. En er is meer. Als je ziet hoe Sil Hauman zich ook offensief wist te ontbolsteren, dan ben ik daar fier op. Thibeau Lievens speelde misschien wel zijn beste jaar ooit en Nathan De Meulemeester was zeker op het einde de leider die we zo broodnodig hadden. Voor Glenn Vlamynck kwam de confrontatie van afgelopen week te vroeg. Hij had nog te veel last na de zware blessure die hij opliep op Gent-Oost Eagles. Ward Meylemans was wel helemaal terug met niet allen zestien punten, maar ook vijftien rebounds. Een indrukwekkende double-double dus. Tot slot vind ik ook veel potentieel terug bij het jonge duo Aaron Verstraete en Stef Gyssels. Beiden moeten nog groeien, maar de basis is er. Ik zag afgelopen week Hansbeke B aan het werk en wat ik zag kon me zeer bekoren. Er is niet alleen Milan De Jaegher, die nu al meedoet bij de A-kern, maar er komen nog jongens de neus aan het venster steken. De toekomst is hier verzekerd!”

Eindronde pas binnen drie weken

Hoe kijkt Bart Inghelbrecht naar de wenkende eindronde? “Guco Lier start met een perfecte 18 op 18. Avanti Brugge volgt met 15 punten en daarachter staan wij. Ik zie ons minstens scherprechter spelen bij het titeldebat. Als wij al onze thuismatchen kunnen winnen, is er misschien zelfs een kans dat we nog meedoen voor de oppergaai. Alles ligt open.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus