Nieuwe updates van platform GroenZoeker moet Antwerpse natuur nog toegankelijker maken

De lancering van GroenZoeker op de Kesselse Heide.© Koen Fasseur

Antwerpen -

In de lente van 2020 kwam de provincie Antwerpen met GroenZoeker op de proppen. Dat is een website waarop je het volledige lokale groen- en natuuraanbod in de regio terugvindt. Bijna drie jaar na zijn oprichting wordt er nog steeds voortdurend aan het platform geschaafd. Nu werd er opnieuw een heleboel nieuwe informatie toegevoegd, wat maakt dat de GroenZoeker nog meer dan voordien een uitstekende gids is voor iedereen die de Antwerpse natuur wil ontdekken.

De nieuwe extra’s zijn voor verschillende groepen interessant. Zo toont de website aan recreanten met welk vervoersmiddel zij het eenvoudigst in een park of natuurgebied raken en welke andere nuttige faciliteiten de buurt herbergt: denk aan toiletten, laadpunten voor elektrische fiets enzovoort.

Leerkrachten krijgen dan weer een overzicht van de potentiële buitenleerplekken in de provincie, terwijl vogelspotters een lijst kunnen raadplegen die toont welke soorten er recent voorbij de lokale vogelkijkhutten fladderden. Maar ook voor wie een nieuwe looproute, picknickbank of hondenweide zoekt, biedt GroenZoeker soelaas.

Een plakkaatje dat bezoekers naar de website hint.© Provincie Antwerpen

De GroenZoeker ontstond in de lente van 2020: sinds de coronaperiode is de vraag naar groene plekjes nog nooit zo hoog geweest. Natuurparken en -domeinen werden nooit eerder zo druk bezocht. Sommige mensen gaan de natuur steevast opzoeken in de bekende grote parken en bossen. Andere wandelen of fietsen de geijkte paden binnen een kleine straal rondom de eigen woonst. Er is nochtans veel meer groen in de provincie te ontdekken op wandel- of fietsafstand van huis. Alleen wordt het nergens in één overzicht of kaart aangeboden, tot nu. (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus