Met opening van Pizza Town maakt Mohamed (27) droom waar: “Ik hou van gedurfde combinaties”

Mohamed Khabir (27) opent Pizza Town op de Markt .© dkr

Deinze -

Mohamed Khabir (27) opent Pizza Town op de Markt in Deinze. Hij specialiseert zich in pizza’s, pasta’s en voorgerechten. Naast de klassiekers wil hij ook enkele bijzondere combinaties in de verf zetten. “Ik weet dat ananas op een pizza taboe is, maar mijn chicken curry met ananas is veruit mijn favoriet.”

Ruben De Keyzer

Nog tot donderdag doet Mohamed een bijzondere openingsactie: één pizza kopen, is één pizza gratis. “Nadien doen we ook een blijvende actie voor afhaalpizza’s”, zegt Mohamed. “Er is ruimte om ter plaatse te eten, maar afhaal is aan min tien percent.”

Mohamed heeft lang gewerkt voor een andere pizzeria, maar bleef dromen van zijn eigen zaak. Vandaag heeft hij die eindelijk waargemaakt. “Ik woon in Temse dus heb Deinze nu pas leren kennen”, zegt Mohamed. “Maar ik zag het pand en ik was verkocht. Het is een mooie locatie in een leuke stad.”

De jongeman staat elke dag paraat met verse pizza’s, zeven op zeven. “Ook op zon- en feestdagen”, zegt Mohamed.

“Juiste producten”

“Het geheim van een goeie pizza? De juiste producten vinden”, zegt de jongeman. “Bij de leverancier zijn er zoveel opties. Tientallen soorten kaas en groenten. Ik heb veel geproefd, en ik kan je zeggen, de beste zijn niet goedkoop. Maar ik wil gaan voor kwaliteit.”

Mohamed wil ook enkele pizzataboes doorbreken. “Heel veel mensen houden het bij hun safe zone”, zegt hij. “Ze nemen een margharita of proscuitto. Ik serveer de klassiekers, maar ik hou zelf meer van gedurfde combinaties. Ananas op pizza bijvoorbeeld is een taboe. Maar eerlijk? Mijn Oriëntal curry pizza met kip en ananas is superlekker. Er zijn heel veel niet-traditionele ingrediënten die het goed doen op een pizza. Je moet het alleen durven proberen.”

Mohameds pizzeria is te vinden op de Markt 36 in Deinze. Bestellen kan op pizzatowndeinze.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt