60 esdoorns moeten wijken voor herinrichting Langemuntelaan

De groendienst snoeit de bomen tot op de hoofdtakken, zodat ze nadien gemakkelijker gerooid kunnen worden.© Bas De Wilde

Lendelede -

Een vierkoppige ploeg van de technische dienst van de gemeente is begonnen met het kandelaberen van zestig esdoorns in de Langemuntelaan. Dat is het snoeien van de bomen tot op de hoofdtakken. De bomen, die er al meer dan 50 jaar staan, zijn niet langer gezond meer, onder meer het gevolg van verkeerde snoeimethodes in het verleden.

Bas De Wilde

In de loop van dit jaar wordt de Langemuntelaan heringericht, waarbij het fietspad aan beide zijden van de straat wordt vernieuwd en ook het voetpad wordt aangepakt. De fietspaden worden breder en bieden op die manier meer comfort aan de fietsers. Het voetpad komt aan één kant van de weg, aan de kant van Hoog Einde en De Knok. Daar zijn minder kruispunten en dat bevordert de veiligheid van de voetgangers. Aan de kant van het recyclagepark en de sporthal komt een groenstrook met enkele verharde stukken aan de oversteekplaatsen.

Voor men start met de herinrichting moeten eerst de esdoorns gerooid worden. De rooiwerken zijn volop aan de gang. Eerst worden de bomen gekandelaberd, de takken worden verwijderd van de stam en de bomen worden getopt. Daarna is het gemakkelijker en veiliger om de bomen in hun geheel te rooien. Tegen het einde van deze week moeten de rooiwerken voltooid zijn. Het is de bedoeling dat de esdoorns in de loop van het jaar worden vervangen. Het is nog niet uitgemaakt welk boomtype men hiervoor zal gebruiken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt