Driesterrenchef Viki Geunes helpt Antwerpse havenarbeiders gezond eten

Viki Geunes© Jan Van der Perre

Driesterrenchef Viki Geunes, bekend van restaurant Zilte, serveerde dinsdag gezonde en evenwichtige maaltijden aan de Antwerpse havenarbeiders. Het initiatief komt van werkgeversorganisatie Cepa.

jvhBron: BELGA

Havenarbeiders in de Antwerpse haven hebben drie grote zogenaamde schaftlokalen: in Kallo, op ‘t Eilandje en aan de Zomerweg. De komende weken kunnen ze daar naast Vlaamse klassiekers en broodjes ook gerechten krijgen van topchef Viki Geunes. Zo is er geglaceerde gerookte zalm beschikbaar met warme selderremoulade, kappers en lavas.

“Uiteraard is er niks mis met de traditionele schotels in de schaftlokalen”, legt Geunes uit. “Ook ik eet al eens graag stoofvlees met frieten of spaghetti bolognaise, maar afwisselen is belangrijk. Ik vind het een absoluut voorrecht om dit voor de dokwerkers en voor de andere havenmedewerkers te mogen doen.”

Cepa, de werkgeversorganisatie die verantwoordelijk is voor de havenarbeid in Antwerpen, vroeg Geunes om voor de dokwerkers lekkere, gezonde en energetische maaltijden te creëren. Een verzoek waar de in het MAS gevestigde topkok op inging.

De chef-koks van de schaftrestaurants bieden de havenarbeiders de komende weken schotels van de hand van Geunes aan. Er is keuze uit heilbot paksoi, nori en noedels met tempura ui en groene curry. Daarnaast is er kip, geserveerd met pistache en jonge kool in gevogeltebouillon met raapjes en kippenbouletjes. Tot slot is er kalfsschenkel, gesmoord witloof en pommes boulanger met honingmosterd en jonge tuinkerssalade. 

Havenarbeiders kunnen er voor zeven euro van genieten. Ook niet-dokwerkers kunnen terecht in de schaftrestaurants en betalen tien euro voor de dagschotel van Viki Geunes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer