Politie pakt twee personen op die geld afhaalden met bankkaart van 89-jarige

© RTV

Turnhout, Aalter -

De onderzoeksrechter heeft twee personen aangehouden op verdenking van bankkaartfraude. Ze deden zich voor als bankmedewerker om zo geld af te halen van de rekening van een 89-jarige man uit Turnhout.

Het slachtoffer kreeg telefoon van een valse bankmedewerker die beweerde dat er verdachte betalingen waren gebeurd vanop de bankrekening van de man. Er zou iemand langskomen om de bankkaart op te halen. De tweede verdachte nam niet alleen de bankkaart van het slachtoffer mee, maar ook de pincode. In korte tijd verdwenen enkele duizenden euro’s van zijn rekening. Dat gebeurde door geldopvragingen in Turnhout en Oud-Turnhout, maar ook door dure aankopen in een elektrowinkel.

De politie Turnhout kon al snel een auto linken aan de feiten in Turnhout en op basis van die informatie heeft een patrouille van de lokale politie in het Oost-Vlaamse Aalter enkele dagen later de auto van een verdachte onderschept. “Daarin zat op dat moment een meerderjarige vrouw, die afkomstig was uit Nederland”, klinkt het bij de politie Turnhout. “De vrouw werd herkend op camerabeelden die waren opgevraagd op plaatsen waar er misbruik was gemaakt van de bankkaart van de 89-jarige man uit Turnhout. De inzittende van de auto werd opgepakt.”

Enkele uren na de arrestatie van de eerste verdachte in Aalter kon de politie in Turnhout nog een tweede auto tegenhouden die in verband kon worden gebracht met de bankkaartfraude. Ook de bestuurder van die auto werd gearresteerd. Er zijn aanwijzingen dat de twee aangehouden personen ook op andere plaatsen in ons land slachtoffers maakten.

De politie waarschuwt om nooit bankgegevens of andere vertrouwelijke informatie, zoals de pincode van de bankkaart, te delen met anderen. Ook niet aan de telefoon met iemand die beweert een medewerker van jouw bank te zijn. (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus