Gemeente wil woonclub opstarten als hulp in zoektocht naar huurwoning

© ATV

Kontich -

Omdat heel wat mensen het moeilijk hebben om een huurwoonst te vinden, wil het lokaal bestuur van Kontich van start gaan met een woonclub. Tijdens de bijeenkomsten begeleiden vrijwilligers de kandidaat-huurders in hun zoektocht. Op 6 maart wordt een infoavond voor vrijwilligers georganiseerd.

De markt is verzadigd, de prijzen stijgen en er zijn lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen. Voor bepaalde doelgroepen maakt dit het extra moeilijk een woning te vinden. In de woonclub kunnen ze op verschillende momenten langskomen om samen met de vrijwilligers op zoek te gaan: van het zoeken naar een geschikte woning op het internet tot het maken van een afspraak. Voor de woonclub werkt de gemeente samen met vzw Mondiale Werken Lier die hiermee reeds enkele jaren ervaring heeft.

Voor de opstart van het initiatief zoekt het lokaal bestuur nog vrijwilligers. Op maandag 6 maart om 19u wordt voor de geïnteresseerden een infoavond georganiseerd. Je krijgt er meer toelichting over welke rol je als vrijwilliger hebt. Pas na deze avond beslis je of je je wilt engageren voor dit project.

Voor meer info of inschrijving kan je terecht op Woonclub Kontich.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus