Ouders hoeven niet langer te kamperen: alle gemeentescholen kiezen voor digitaal aanmeldsysteem

© if

Galmaarden -

Voor de nieuwe inschrijvingen voor het schooljaar 2023-2024 moet er in de gemeentelijke basisscholen van Galmaarden voortaan digitaal aangemeld worden. Daarmee is aanschuiven of kamperen voor de schoolpoort definitief gedaan.

Matthias Vanhamme

Ook in Galmaarden wordt voortaan voor een digitaal aanmeldsysteem gekozen. Met dit systeem is aanschuiven of kamperen voor de gewenste school dan ook verleden tijd. De aanmelding is opgedeeld in twee periodes. De eerste periode start al over een week op 14 februari. Het Sint-Catharinecollege neemt niet deel aan de digitale aanmeldprocedure.

Dan kunnen voorrangsgroepen zich aanmelden vanaf 9.30 uur en dat tot en met 21 februari 2023. Onder de voorrangsgroepen zitten leerlingen met dezelfde leefentiteit. Dat zijn dus broers, zussen, half- of stiefbroers en -zussen van reeds ingeschreven leerlingen. Ook kinderen van personeelsleden van een school vallen onder deze groep. Na deze eerste periode volgt de gewone aanmeldingsperiode op 28 februari vanaf 9.30 uur tot en met 21 maart 16.30 uur.

De gemeente Galmaarden benadrukt dat er niet gewerkt wordt volgens het principe ‘wie eerst komt, eerst maalt’. Wel zijn de schoolkeuze en de afstand van domicilieadres tot op school belangrijke criteria om de leerlingen te verdelen over de verschillende scholen.

Op afspraak

Uiterlijk op 21 april volgt de bekendmaking van de resultaten van de aanmelding. Tussen 24 april en 15 mei kunnen de gunstig gerangschikte kinderen zich inschrijven door langs te gaan, op afspraak, in de school. Wie het kind niet tijdig heeft aangemeld kan, enkel indien er nog vrije plaatsen zijn, vrij inschrijven vanaf 23 mei. Ouders die vragen hebben of een probleem ondervinden bij de digitale aanmeldprocedure kunnen steeds contact opnemen met de school waarvoor zij bij voorkeur willen aanmelden.

“Blijft je kind op dezelfde school, dan hoef je als ouder niets te doen. De inschrijving gebeurt automatisch. Kies je een andere gemeentelijke basisschool in Galmaarden of gaat je kind voor het eerst naar school? Dan moet je jouw kind dus eerst online aanmelden”, aldus Marleen Merckaert (CD&V), schepen voor Onderwijs.

Online aanmelden kan via www.galmaarden.be/aanmelden-onderwijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Video

Meest gelezen uit de buurt